Na co se těšit v listopadu: 12 tipů redakce

Vydáno 03.11.2013 | autor: redakce

Jaká zásadní hudební jména se už brzy objeví v Česku? Kdo se pochlubí novou deskou? Kdo slaví významné životní jubileum a čí výročí smrti si připomeneme? Přinášíme dvanáctku událostí měsíce listopadu.

Na co se těšit v listopadu: 12 tipů redakce Na co se těšit v listopadu: 12 tipů redakce

the field SQTHE FIELD

co: V Radosti FX zahraje kouzelník minimalu
kdy: 8. listopadu

Axel Willner aka The Field má na svém kontě čtyři LP - co dva roky, to nový kus. Nejnovější přírůstek do rodiny minimalistického techna spatřil světlo teprve před měsícem a byl pokřtěn jako Cupid's Head. Někomu se na první poslech může zdát nekonečné opakování smyček a "nikam nevedoucí melodie" totožné se staršími sourozenci, pravdou však zůstává, že kouzlo je opět skryto hodně hluboko a i tentokrát německý producent s švédskými kořeny vykutal organické těleso. The Field přijíždí do ČR vůbec poprvé a slibuje maximální zážitek minima.

 

 

 

HURTS S08 SQHURTS

co: Britský fenomén posledních let počtvrté během dvou let v Praze
kdy: 8. listopadu - Incheba Arena, Praha

Synthpopové duo Hurts se v České republice těší velké oblibě. Po dvou vyprodaných koncertech v Lucerna Music Baru a jednom ve velkém sálu Lucerny čeká dvojici Theo Hutchcraft a Adam Anderson vystoupení ve větší Incheba Aréně na pražském Výstavišti. Půjde o druhou možnost slyšet naživo nový materiál z desky Exile, jež vyšla letos v březnu a stejně jako debut Happiness sklidila nadšené reakce kritiky i fanoušků. Vstupenky na koncert, jenž pořádá D_Smack_U, stojí od 720 Kč.

RECENZE: Hurts na své retro opět sbalí spoustu holek

 

 

Mandrage promo SQMANDRAGE

co: Čtvrtý zářez na červenočerné pažbě
kdy: 8. listopadu

V pořadí čtvrté album Mandrage Siluety by podle kapely mělo být "postavené na snové noční atmosféře s určitou dávkou melancholie a textech psaných převážně v obrazech a jinotajích." Pod texty je kromě dvou případů opět podespán kytarista Pepa Bolan a podle dvou zatím uveřejněných singlů (Na dlani a Siluety) nabídne nahrávka o něco dospělejší materiál než tomu bylo u plzeňské čtyřky zvykem. Album, jenž vzniklo ve studiu Biotech pod dohledem producenta Ecsona Waldese, bude obsahovat deset skladeb.

AUDIO: Mandrage odhalili své Silulety

 

 

Lady-Gaga SQLADY GAGA

co: Nejvýraznější zpěvačka současnosti chce novým albem změnit pop music
kdy: 8. listopadu

"Zlomové album v dějinách hudebního průmyslu, které navždy změní pojem pop music"; těmito slovy vábí Lady GaGa pozornost ke svojí nové desce. A velká slova jsou skutečně třeba - kromě ní vydávají na podzim své počiny další velká jména popmusic: Britney Spears, Katy Perry nebo Avril Lavigne. V pořadí třetí nahrávka Lady Gaga bude obsahovat patnáct skladeb. V posledních měsících a týdnech se s předstihem objevily na internetu např. Aplause, Venus nebo Dope.

VIDEO: Lady Gaga debutuje ve filmu. S bouchačkou v ruce

 

 

ennio-morricone SQENNIO MORRICONE

co: Geniální skladatel sfoukne na svém narozeninovém dortu 85 svíček
kdy: 10. listopadu

Ennio Morricone je synomem pro filmovou hudbu a filmová hudba pro něj. Od doby, kdy vystudoval hru na trubku, skladbu a dirigování, uběhlo zhruba šedesát let. Ačkoli napsal hudební party pro zhruba 500 filmů a seriálů, z čehož třicet jsou s Morriconem asociované westerny, svět na něj nikdy nezapomene především pro linku harmoniky z Tenkrát na Západě a plačtivé housle z Profesionála. Držitel Oscara za celoživotní dílo ve svých čerstvě nabytých osmdesáti pěti letech neobouvá důchodky, ale opět bere dirigentskou hůlky do ruky. Své o tom budou vědět ti, kteří navštíví 9. února 2014 pražskou O2 Arenu, kde Morricone vystoupí se symfonickým orchestrem.

 

 

placebo-web SQPLACEBO

co: Nový materiál party kolem Briana Molka poprvé naživo v Česku
kdy: 13. listopadu - Lucerna, Praha

Jeden z TOP koncertů podzimu se odehraje v polovině listopadu ve velkém sále pražské Lucerny. Středobodem vystoupení Placebo, kteří se do Česka vrací po čtyřech letech od festivalového setu na Rock for People, bude tentokrát jejich aktuální nahrávka Loud Like Love, jež vyšla v polovině září. Publikum by se však mělo dočkat i hitů jako Every You Every Me, Song to Say Goodbye, Meds, Special K, The Bitter End nebo Teenage Angst.

RECENZE: Placebo už trendy neudávají. Stárnou až příliš rychle

 

 

skwor 2013 SQŠKWOR

co: Narozeninový koncert domácí úderky
kdy: 15. listopadu - Incheba Arena, Praha

V rámci podzimního S & L tour, jež odstartovalo 18. října, chystají Škwor na 15. listopadu speciální koncert v pražské Incheba Areně. Svým dosud největším koncertem oslaví 15. výročí existence kapely a kromě největších hitů představí materiál z aktuální nahrávky Sliby & lži. Podle kapely půjde o koncert s delším setlistem, velkou scénou a několika hosty.

Škwor interview: K volbám nejdeme. Stejně to dopadne blbě

 

 

 

robbie-williams-swings-both-ways-album-COVROBBIE WILLIAMS

co: Král Robbie si po dvanácti letech opět zaswinguje
kdy: 15. listopadu

Nekorunovaný králo popu Robbie Williams o sobě dává po roce od vydání řadovky Take the Crown opět vědět. Album Swings Both Ways bude Robbieho druhým swingovým počinem. Naváže na nahrávku Swing When You're Winning, jež vyšla v roce 2001. Novinka bude obsahovat sedm předělávek klasických swingově laděných songů a šest novinek a mezi hosty se objeví hvězdná jména jako Lily Allen, Michael Bublé, Kelly Clarkson, Rufus Wainwright nebo Olly Murs.

 

 

 

jar SQJ.A.R.

co: Jednotka akademického rapu si dá generálku před oslavou čtvrtstoletí
kdy: 17. listopadu - Lucerna, Praha

Sedmnáctý listopad nabízí již po 24. hned dva důvody k oslavám - výročí sametové revoluce a narozeniny J.A.R. Nejinak tomu bude i letos. Neměnící se sestava nastoupí opět na hrotu se čtveřicí ve složení Roman Holý, Michael V., Oto Klempíř a Dan Bárta. Koncert bude předvojem oslav pětadvaceti let na scéně, které vypuknou příští rok. Zároveň kapela pomalu připravuje materiál na novou desku, jež by mohla vyjít při správné konstelaci hvězd rovněž příští rok

SOUTĚŽ: Vyhrajte vstupenky na koncert J.A.R. 

 

 

these-new-puritans SQTHESE NEW PURITANS

co: Puritáni 21. století hosty Stimul festivalu
kdy: 20. listopadu - MeetFactory, Praha

Další z premiérových koncertů, tentokrát pod hlavičkou Radio Wave Stimul festivalu. These New Puritans se svou letošní deskou Field Of Reeds se od svého původního zvuku odklonili na sto osmdesát stupňů, přesto si zachovali originální tvář. Puritánům sluší jak punkový drive s electro hip-hopovým podkresem z debutové desky, válečný zvuk druhé Hidden, tak i aktuální procítěný perfekcionismus. Před třemi lety se výborně zapsali do análů slovenského festivalu Pohoda, nyní mají možnost přesvědčit svým živým vystoupením i české publikum.

 

 

 

Freddie-Mercury SQFREDDIE MERCURY

co: Svět se už 22 let musí obejít bez hlasu Freddie Mercuryho
kdy: 24. listopadu

Každý rok v tento den vyvstává na mysl v souvislosti s výročím úmrtí frontmana jedné z nejvýstřednějších rockových kapel všech dob i připomínka na tisíce zemřelých nevyléčitelným virem AIDS. Vymažme vzpomínky na rok 1992 a zchřadlého Freddieho skoleného silou, která byla jako jedna z mála silnější, než síla jeho bohémské duše. V soukromí byl tenhle megalomanský genius křehký, introvertní a zranitelný. Zároveň však uměl ovládat davy ve Wembley pohybem malíčku, pořádat bezkonkurenční oslavy a bourat hranice všeho druhu. Jak řekl Roger Taylor: "Freddie byl svůj. Prostě teplouš." Jeho památku můžete oslavit třeba 23. listopadu v pražském klubu Vagon s kapelou Queenie na koncertě nazvaném "The celebration of one life".

 

 

nickcave2013 SQNICK CAVE & THE BAD SEEDS

co: kultovní muzikant se svoji kapelou opět před českým publikem
kdy: 28. listopadu - Tipsport Arena, Praha

Nick Cave and Bad Seeds přivezou do pražské Tipsport Areny své patnácté album Push the Sky Away, které vyšlo 18. února. V Česku koncertuje Nick Cave pravidelně - od roku 1992 zde vystupuje průměrně jednou za dva roky a podle ohlasů ze slovenské Pohody, kde se Nick Cave se svými muzikanty objevil v létě, půjde i tentokrát o velký zážitek. V setlistu by kromě nových kousků neměly chybět ani klasiky jako Tupelo, The Mercy Seat nebo Stagger Lee. Vstupenky jsou k dispozici v cenových kategoriích od 1350 Kč.

LIVE: Nick Cave na Pohodě nepřímo vybízel k sebevraždě

 

Petr Adámek, Ondřej Bambas, Alena Bílková


 

Placebo-Photo 2013 TOP

zavřít