Kovboj i elegán: 7 tváří Justina Timberlakea, které možná neznáte

Vydáno 03.06.2014 | autor: redakce

Možná je ho v poslední době v našich médiích až příliš. Ale svou pozornost si Justin Timberlake zaslouží. Jeho comeback patřil v loňském roce vedle Davida Bowieho a Daft Punk k těm největším. Po úspěšném několikaletém tažení na filmová plátna se vrátil k mikrofonu, aby dokázal, že hudbu dělat nezapomněl a ani po třicítce neztratil své nadání. Justin ale není pouze herec a zpěvák. Jaké jsou další životní role současného prezidenta popu?

Kovboj i elegán: 7 tváří Justina Timberlakea, které možná neznáte Kovboj i elegán: 7 tváří Justina Timberlakea, které možná neznáte

 

JT JAKO JEDENÁCTILETÝ KOVBOJ

Kde jsou ty časy, kdy byl Justin roztomilý chlapec a sebevědomě zpíval v kovbosjkém outfitu. Bohužel porotu tehdejší variace Hlasu nepřesvědčil, a tak mu nezbylo nic jiného než porážku se ctí (a slzou na krajíčku) přijmout, pogratulovat Anně Nardoně a opoustit scénu, aby ji nechal vychutnat si postup do dalšího kola. Ale kdo to ve výsledku dotáhnul dál?

 

 

 

 

 

JT JAKO BENJAMÍNEK V BOYBANDU

Pryč jsou i časy v té době spolu s Backstreet Boys asi nejúspěšnějšího boybandu, který měl navíc nejrychleji prodávané album prvního týdne. Ve společnosti svých starších kamarádů se ze skupiny taktéž dostal nejvýše. Rozpad *N Sync zužitkoval nejlépe a hned prvním sólovým albem se dostal na druhou pozici Billboard 200. Nejvýraznějším momentem z této éry ale zůstane společné vystoupení s Janet Jackson na Superbowlu. Náhoda nenáhoda, bylo na čase si uvědomit, že zodpovědnosti se tento dnes již třiatřicetiletý umělec nevyhne.

 

 

 

 

justin copankyJT JAKO DOSPÍVAJÍCÍ TEENAGER

Kdo měl ještě možnost zažít alespoň z půlky dospívání v devadesátých letech, jistě se s úsměvem prohrabuje fotografiemi z tohoto období. Módní kreace byly leckdy stejně divoké jako ty osmdesátkové a nejeden hipster se k oblíbeným ledvinkám dnes opětovně hlásí. Uvolněná doba, kdy stále frčely volné kalhoty, se přehoupla i do nového tisíciletí. I proto jsme mohli vidět Justina s copánky na hlavě, v plandavých pruhovaných kalhotách nebo s neopomenutelnou kšiltovkou a mikinou s kapucí.

 

 

 

 

 

 

 

 

JT JAKO STYLOVÝ ELEGÁN

Možná nevíte, že Justin Timberlake založil vlastní značku William Rastnes. Tehdy začal nosit strniště a v jeho šatníku se objevily první společenské košile. Dnes je ale z Justina elegán preferující na míru střížený oblek a dokonale upravený účes. Navíc v jeho podání není stylizace do obleku vůbec nudná. Na nejrůznějších společenských akcích pravidelně předvádí, že i kravaťáci se mohou do práce vypravovat stylově. Zejména, když jim je přes třicet. To už by někdejší džínsku ocenily snad jen účastnice pořadu Farmář hledá ženu.

 

 

 

 

justin-timberlake-britneyJT JAKO MILOVNÍK

Vztah Justina Timberlaka s Britney Spears byl velkou věcí. Nebylo Bravíčka, aby o nich nepsali. Velká láska zrozená již v dětských letech, kdy se seznámili při natáčení, skončila dva roky po tom, co byl jejich vztah stvrzenamédii. Další významnou partnerkou mu v životě byla Cameron Diaz, s níž randil necelých pět let. Dohromady je dal na krátkou dobu o pár let později snímek Zkažená úča, jejich vztah zůstal ale pouze před kamerou. V té době byl totiž šťastně zamilovaný do Jessicy Biel, s níž se v říjnu 2012 oženil. Bulvární novináři bedlivě sledují jakékoliv náznaky neshod a okamžitě spekulují o možném rozchodu. Na druhou stranu jsou stejně ostražitě sledovány i křivky Jessicy. Zatímto to vypadá, že JT junior na cestě není.

 

 

 

JT JAKO TANEČNÍK

Justin je výborný tanečník a performer. Již odmalička měl sklony předvádět se. Podobně jako několik jeho kolegů včetně Aaliyah, Destiny's Child nebo Usher prošel pěveckou soutěží Star Search, kde však neuspěl a vedle Ryana Goslinga, Christiny Aguilery a Britney Spears se prosadil v show The Mickey Mouse Club, kde si začal utvářet své pěvecké i taneční schopnosti.

Svá vystoupení neměl v počátcích sólové kariéry ještě pořádně ukotvena a i s druhým albem se tak trochu hledal. Inspirace Michaelem Jacksonem byla zjevná. Díky vytříbené stylizaci se současnou show konečně naplno ukazuje své přednosti a kromě tanečních pohybů, s nimiž však černošské kolegy Chrise Browna a Ushera nedostihne, předvádí na pódiu secvičenou choreografii dobře doplňující zpěv a občasnou hru na kytaru. Zkrátka vše, co si halová show předních pop idolů žádá.

 

 

JT JAKO ŠPRÝMAŘ

Že má JT smysl pro humor dokazuje pravidelně v dílech Saturday Night Live. Za své bavičské schopnosti byl rovněž dvakrát oceněn soškou Emmy. Mimoto se u skečů pro televizi dal dohromady s The Lonely Island, s nimiž natočil písně Dick In A Box a Motherlover.

Humor mu nechyběl ani na plátně, kde například ve filmu Kamarád taky rád zdařile sekunduje Mile Kunis. V neposlední řadě je Justin oblíbeným hostem Jimmyho Fallona. Mezi jejich nejznámější spolupráce se řadí několikadílné písničkové medley mapující historii rapu, vzpomínky na svá dětská léta strávená na letních táborech a dialog zesměšňující nadužívání hashtagů.

 

Jaký je tedy Justin Timberlake? O tom se můžete přesvědčit na premiérovém vystoupení v České republice 3. června 2014. #JT2020Tour #KoncertRoku #TakeBackTheNight

 

text: Ondřej Bambas


 

justin-timberlake top

zavřít