Nic není nemožné: 5 největších obskurit letošního léta

Vydáno 05.09.2014 | autor: redakce

Může David Hasselhoff vystupovat na metalovém festivalu? Může cenu za nejlepší rockové video vyhrát Lorde? A může dramaturg městské hudební slavnosti poslat na pódium největší domácí křiklouny a potížisty Hentai Corporation přímo po Adamu Mišíkovi? Ano, to vše je možné. A ještě mnohem víc.

Nic není nemožné: 5 největších obskurit letošního léta Nic není nemožné: 5 největších obskurit letošního léta


steven seagal rfp den 1 88Steven Seagal na Rock for People 2014

 

STEVEN SEAGAL: AKČNÍ HUDEBNÍK

Hostem letošního Rock For People byl Steven Seagal. Už jeho přítomnost coby muzikanta (přestože špatným hudebníkem není, stále však těží zejména ze svého jména) byla úsměvná. Zábavnější bylo snad jen turné Davida Hasselhoffa s jeho vzpomínkovou Celebrate The 80's & 90's show, kterou "bohužel" do České republiky nikdo nedovezl - což se při snahách uspořádat velké koncerty Rednex a Samanthy Fox lze trochu divit. Nicméně vystoupení Stevena Seagala dostalo další rozměr poté, co kvůli potížím s dopravou dorazil do areálu hradeckého Festivalparku s několikahodinovým zpožděním. Areálem se už dopředu šířila šuškandou informace, že namísto hlavní stage vystoupí na střeše Red Bull Tourbusu, což se jevilo spíš jako aprílový žertík. Stalo se! Vidět jeden z (marketingových) taháků festivalu na prostoru několika metrů čtverečních, který obvykle okupují převážně menší klubové kapely, bylo zážitkem samo o sobě.

 

DAVID HASSELHOFF NA METALOVÉM FESTIVALU

Iron Maiden, Black Sabbath, Soundgarden, Limp Bizkit, The Offspring, Slayer, Megadeth nebo Black Label Society; kapely tohoto ražení mají rok co rok dostavení poblíž rakouského městečka Nickelsdorf na festivalu Nova Rock. Letos se v line-upu rockového festivalu objevilo jméno ze všech nejrockovější: David Hasselhoff. A aby pořadatelé dotáhli svůj lehce ujety humor do konce, jeho "Special Late Night Show" umístili do programu před vystoupení Iron Maiden. Zprávy o tom, jak vystoupení na jednom z největším evropských open-airů probíhalo, nemáme. Podle přiloženého videa se ovšem zdá, že kdysi populární The Hoff vzal svoji účast s velkým nadhledem a celý tenhle ujetý nápad přijali i diváci.

 

KDYŽ HENTAI CORPORATION HRAJÍ PRO DĚTI

Pod názvem akce Slavnosti Pernštejnského panství si lze představit cokoliv. A tak tomu začátkem července v obci Nedvědice také bylo. "Takhle zkombinovat program, to může jenom blázen. A nebo člověk se zvráceným smyslem pro humor, a nebo někdo, kdo si koleduje o kriminál. Nebo někdo, kdo se chce dostat na přední stránky bulváru. Protože tohle prostě a jednoduše nemůže dopadnout dobře," objevilo se v komentáři na facebooku u akce, jejíž program obsahoval dramaturgické harakiri v podobě sestavy Adam Mišík - Hentai Corporation - Olga Lounová. To nevymyslíš ani v tom nejdivočejším snu.


A jak to vidí sami členové Hentai Corporation? "Přijeli jsme do malebné vesničky Nedvědice, kde Adam Mišík už „bloudil tmou". Místním třináctkám z toho vlhly kloaky, některým z nich jsme posléze za stodolou přelízli cukrovou vatu. Během našeho koncertu maminky braly své ratolesti do náručí a urychleně opuštěly areál a místní traktoristi zapalovali louče. Před pódiem bylo asi deset lidí, z toho 6 invalidních důchodců, kteří nemohli utéct, po vystoupení následovaly stejky, focení s ženami za pultem a odjezd na další gig. Ze setu Lounový jsme zaslechli pouze část a můžeme konstatovat, že nic tak špatnýho jsme v životě neslyšeli..."

Hentai Corporation aerodrome 08 20140618Radek Škarohlíd z Hentai Corporation na festivalu Aerodrome

 

MORDOR V TRUTNOVĚ

elijah-wood-na-festivale-trutnoff-open-air-2014Elijah Wood (foto: hudba.zoznam.sk)Rock for People měl svého Seagala, ale potřebu předhodit publiku známý obličej měli i pořadatelé v Trutnově. Festival, letos přejmenovaný na Trutnoff Open Air Festival, po opakovaném pozvání Vinnetoua (Pierre Brice) zvolil za jednu z tváří letošního ročníku hobita Froda. Elijah Wood se dočkal tradičně vlídného přijetí, udiveně pozoroval jak početný houf příznivců, tak samizdatové vydání Pána prstenů i obdržené dary. Dá se tedy říct, že panovala všeobecná spokojenost. Přesto se nabízí otázka, zda sledování sestřihu z filmu a následné vzájemné okukování patří na první scénu a navíc v hlavním čase. Hobit tak aspoň mohl pozvat diváky na večírek v undergroundovém stanu I. M. M. Jirouse, kde spolu se svými parťáky z projektu Wooden Wisdom & DJ Fitz rozbalil svá djská fidlátka.

 

 

MTV VMA AWARDS: OMYL NEBO NÁHODA?

Letošní vyhlašování cen MTV odměňující nejlepší počiny v oblasti hudebních videoklipů přineslo několik opravdu divných momentů. Začalo to už u Nicki Minaj, která na sebe musela za každou cenu upozornit, proto kromě otřesné anacondy měla potřebu vytáhnout i něco víc. Podle posledních zpráv byla samozřejmě celá scénka s rozbitým zipem fingovaná, takže nejvíc toho stejně ukázala se svým modelem Kim Kardashian. Další komickou postavou byl doprovod Katy Perry, rapper Riff Raff. Jediný důvod, proč ho kamery zabíraly byl ten, že seděl v první řadě. A možná taky díky jeho tetování na krku ztvárňující logo hudební televize.

nicky minaj anacondaNicky Minaj v klipu Anaconda


Při předávání zase zaperlila nadšená Ariana Grande, která si více než přivlastnila cenu za nejlepší popové video, přestože minimálně třetinově si sošku zasloužila Iggy Azalea, a ve-svém-světě-žijící Lorde vyhrávající ocenění Best Rock Video (Royals je totiž rockovej nářez, že jo), která se při děkovačce trochu ztratila v kamerách. Navíc ještě porazila The Black Eyes (čti Keys, jak to bohužel neumí Trey Songz). Tak alespoň ta Beyoncé to zachránila a všichni pak žili šťastně až do smrti... {vypnoutlink:Air}

 

text: Petr Adámek, Ondřej Bambas, Tomáš Rumler

 


 

David Hasselhoff novarock TOP

zavřít