Mikrofon SHURE KSM9HS – nový přírustek do řady KSM

Vydáno 30.07.2014 | autor: Petr Lenk

 

Mikrofon Shure KSM9 HS představuje naprosto unikátní produkt spojující v sobě doposud jen těžko slučitelné vlastnosti.

Mikrofon SHURE KSM9HS – nový přírustek do řady KSM Mikrofon SHURE KSM9HS – nový přírustek do řady KSM

ksm9hs portrait

 

Jeho nejvýznamnějším prvkem je dvojitá zlacená Mylarová membrána, nabízející přepínatelné směrové charakteristiky- úzkou hyperkardioidní, schopnou dobře filtrovat přeslechy ze stran a podstatně širší subkardioidní (prakticky "půlkulovou"), tlumící o 5 - 10 dB zvuky přicházející z celé zadní polosféry. Díky tomu se mikrofon hodí i do akusticky nedokonalého prostředí, kde hrozí nevítané přeslechy či zvukové odrazy a dokáže vyřešit i situace s nimiž si jiné mikrofony doposud neuměly poradit.

 

 

Specifické výhody přináší rovněž kondenzátorová konstrukce, zachovávající uniformní barvu zvuku bez nežádoucích frekvenčních hrbů i mimo osu přímého snímání. Vysoká citlivost k hudebnímu detailu a dokonalé rozlišení i nejjemnějších zvukových nuancí je potom pochopitelnou samozřejmostí, kterou má na svědomí spojení pokročilé mikrofonní kapsle se sofistikovanou elektronikou "Class A".

 

ksm9hs cartridge close up

            shure-ksm9hs

 

Všechny uvedené vlastnosti se pak společně podílejí na vysoké odolnosti mikrofonu proti zpětné vazbě, přičemž zde obvykle nejsou ani žádné specifické nároky na umístění pódiových monitorů.

PR, foto Shure

zavřít