Pískomil se vrací zahraje na festivalu nového cirkusu a divadla Letní Letná

Vydáno 26.08.2014 | autor: Kateřina Nováková

Nové album Buďte první, komu se to líbí! vydala kapela Pískomil se vrací v červnu. Už ve čtvrtek 28. srpna zahrají dětem, aby se společně rozloučili s koncem prázdnin. Na 6. prosince pak kapela plánuje velký koncert v Lucerna Music Baru.

Pískomil se vrací zahraje na festivalu nového cirkusu a divadla Letní Letná Pískomil se vrací zahraje na festivalu nového cirkusu a divadla Letní Letná

piskomil se vraci2Pískomil se vrací


Album nabízí více než 34 minut rokenrolu pro děti a jejich rodiče. Na cédéčku si kluci a holky oblíbí chytlavé songy o pirátské holčičí sebrance, na kterou je každej táta krátký, přiznání zpěvačky Kyti, že nechtěla být zpěvačkou, ale úřednicí, riot-song o čokoládě, lajkování na Facebooku se směšným koncem, veverušce z doby ledové nebo hit o starším bráchovi, kterého zajímají jen rychlá auta.

Kapela na nové album přibrala dechové nástroje a album Buďte první, komu se to líbí! má tak ještě svižný rockový nádech - slovy samotného Pískomila "výborně šlape, když se šlape na plyn". Věk fanoušků přitom pro kapelu Pískomil se vrací nehraje zásadní roli - písničky jsou jednoduše určeny všem, kdo jsou schopni zůstat navždy dítětem a umí dát "správňácky" palec nahoru, když se jim něco líbí.

"Pískomil říká, že na koncertech můžeš křepčit na nové písně a být tak jednoduše první, komu se to líbí. Ten, kdo zůstal doma, prohloupil. Přijede vůbec Pískomil příště? Vrátí se k nám? Skočím aspoň na Facebook a dám mu lajk. Budu tak ve spojení s jeho aktivitami a zjistím snadno, kde můžu být prvním, komu se to líbí," říká frontman Ondřej Pečenka.

V rámci festivalu Letní Letná vystoupí skupina Pískomil se vrací 28. srpna od 15:30.

TZ

zavřít