Mandrage, Rybičky 48, Marpo či Hentai Corporation o Vánocích

Vydáno 23.12.2014 | autor: redakce

Co si letos přejí pod stromeček Ben Cristovao, Vilém Čok, Boris Carloff, Albert Černý, Voxel, Klára Vytisková nebo Debbi? A komu by členové kapel Divokej Bill, Vypsaná fixa, Kryštof, Support Lesbiens, Nebe či Imodium sami přáli nejštědřejší nadílku? V naší vánoční anketě jsme se ptali více než 50 muzikantů a kapel.

Mandrage, Rybičky 48, Marpo či Hentai Corporation o Vánocích Mandrage, Rybičky 48, Marpo či Hentai Corporation o Vánocích

 

1. Kdo z české hudební scény si letos zaslouží nejbohatšího Ježíška a proč?

2. Co byste vy osobně rádi našli pod stromečkem?

 

Matyas VordaMATYÁŠ VORDA (Mandrage, Dead Sailor)

1. Nejblíž k Ježíškovi má letos bohužel Petr Hapka, kterému bych chtěl popřát, aby se na něj rozhodně ještě dlouho nezapomnělo.

2. Přeju si, jako každý rok, nějaký hezký překvapení.

 

 

 

ben cristo

BEN CRISTOVAO

1. Nevěřím ve smrt umělců, a tak myslím, že letos si největší úctu a bohatou odměnu v podobě poslechu zaslouží pan Petr Hapka. Udělal tu obrovský kus krásné práce, a tak si ji o Vánocích celou připomenu.

2. 1000 ponožek. Neumím to s nima, ztrácej se.

 

 

 

mejlaMEJLA (Vypsaná fiXa)

1. Nejvíc dárků si zaslouží naše manažerka za všechny nervy, co s náma po celý rok měla a hlavně za skvěle zvládnutou velkou Lucernu.

2. Květináč!

 

 

 

stepan karbulkaŠTĚPÁN KARBULKA (Divokej Bill)

1. Pro mě je nejvíc kapela Jelen. Myslí to totiž s muzikou tak, jako když jsme začínali my.

2. Nic nepotřebuju. Bejt s blízkejma je nejvíc...

 

 

 

 

evzen hofmanEVŽEN HOFMAN (Kryštof)

1. Boris Carloff za desku Morphosis. Boris je můj letitý kamarád, který neustále hledá a zkoumá hudební možnosti. Album doporučuji všem, kteří mají rádi experimenty s důrazem na kvalitní nápady.

2. Přál bych si mít dostavěné vlastní hudební studio Taurus, které mělo být dokončeno k polovině prosince, ale bohužel se to nestihlo. To by mi udělalo v současné chvíli největší radost. Kapely chtějí nahrávat a já bych taky rád, ale musí si tedy ještě chvíli počkat. Každopádně se mají na co těšit, studio Taurus bude krásné profesionální studio s kvalitním vybavením, skvělou akustikou a příjemným zázemím.

 

alber cernyALBERT ČERNÝ (Lake Malawi)

1. Fanoušci kapel, kteří chodí třeba na deset koncertů za sebou, bez těch by naše scéna nestála za nic.

2. Chtěl jsem novou bundu a už mi ji naši nadělili dřív, abych ji vynosil, tak jsem spokojený!

 

 

 

 

hentai corporationHENTAI CORPORATION

1. My, protože natíráme jak kunda.

2. Snookerovej stůl, Ivu Kubelkovou a poukaz na roční zásobu Clavinu.

 

 

 

theswitchJAN TJ TUČEK (the.switch)

1. Můj kolega z práce a kapely Majkláč za jeho neumírající vášeň k muzice a stále nekolísavou chuť úspěšně podporovat mladou hudební scénu.

2. Spoustu pozitivní energie a především zdraví pro všechny mé nejbližší.

 

 

 

Klara vytiskovaKLÁRA VYTISKOVÁ (Toxique)

1. Kapitán Demo za svůj ostrovtip, Zrní za svoji křehkost a Ben Cristovao za kvalitně odvedenej pop.

2. Zni to jako klišé, ale naše dítě je můj letošní největší dárek, protože all i need is love.

 

 

 

 

Karel BurianekKAREL BURIÁNEK (ex Sunshine, FVTVRE, Headliner)

1. Nejsem aktivní slavič Vánoc, takže nemám jak na tuto otázku odpovědět. Nicméně ti, kteří byli letos nejúspěšnější, budou mít bohaté Vánoce tak jako tak a nesouvisí to dle mého s tím, jestli si to v mých očích opravdu zasloužili. Čímž chci říct, že ti, kteří jsou obecně úspěšnými osobnostmi v hudbě roku 2014, nejsou rozhodně osobnostmi pro mě. Potěšily mě malé kapely, které zřejmě malými v očích široké hudební veřejnosti i zůstanou a tak je to asi i dobře. Těm bych popřál, aby si uvědomovali i nadále, že všeobecný úspěch není měřítko kvality, že fakt neplatí, že když to nejde anglicky, tak se to musí prohrnout česky, že není pravdou, že česká rádia jsou meta, atd. Ať zůstanou, kde jsou, budují a podporují tu svojí komunitu a scénu, protože to je to, co dělá uvěřitelnou a skutečnou hudební kulturu.

2. Viz předchozí odpověd.

MarpoMARPO

1. Tak nás jako Trouble Gang rozhodně potěšilo vyprodaný SaSaZu a mám velkou radost i z naší nový desky Chinaski - Rockfield... Letošní rok byl hektický, ale díky všem, co se na něm podíleli.

2. Hlavně zdravou rodinu. To je jednoduchá odpověď.

 

 

 

RybickyKUBA RYBA (Rybičky 48)

1. Já osobně bych každoročně dal nejbohatšího Ježíška kapele Imodium. Je to skupina, která mě z těch českejch absolutně nejvíc baví naživo i na desce... A pro tenhle rok kapele DONAHA (dříve On the Way). Jsou to mladý kluci s krásnou pokorou, kterou má podle mě muzikant mít, a navíc jsou ukrutně talentovaný.

2.  Nechci aby to vyznělo, že si všechno můžu dovolit, ale já skutečně asi všechno mám. Už jsme přešel do fáze, kdy bych si pro všechny své blízké a i pro sebe přál hlavně zdraví a lásku. Ostatní se nechá už obstarat :)

 

 

czendaCZENDA URBÁNEK (Support Lesbiens)

1. Nejbohatšího Ježíška přeju ze srdce těm, kteří jsou v nouzi, sami na světě nebo bez přátel a rodiny. Ty to potřebují. My muzikanti děláme to, co nás baví a naplňuje, některé to dokonce živí. Odměnou či dárkem je pro nás samotný koncert a ideálně spokojené publikum. V tomhle směru mám já osobně Vánoce skoro celý rok:)

2. Odlétám na Vánoce do Austrálie, takže se těším na své přátele a na zasloužený odpočinek, moře, slunce, klid.

 

 

nebeNEBE

1. Pro nás je jednoznačným vítězem Pavel Vrba, který dokázal pomocí své taktovky rozdávat radost desetitisícům lidí v celé zemi. A pak taky náš kamarád Michal Hrůza.

2. Nejradši bychom pod stromečkem viděli nadělenou kupu hudebních nástrojů, které potřebujeme ke zlepšení naší show, ale bohatě si vystačíme s faktem, že všichni kolem nás budou šťastní a zdraví.

 

 

holden caulfieldMARTYN STARÝ (Holden Caulfield, Luno)

1. Nejbohatšího Ježíška si letos zaslouží úplně všichni ti, kteří dělali hudbu nebo cokoliv kolem ní srdcem, pořádně. Těm všem by měl Ježíšek pod stromečkem nechat nějaký poděkování.

2. Letos bych si přál pod stromečkem najít hlavně klid, protože tenhle rok byl nějakej náročnější než všechny ty předchozí. Ale kdyby Ježíšek jó chtěl nějakou matérii donést, tak by mi mohl klidně nadělit starýho americkýho stratocastera

 

 

slavekJandaSLÁVEK JANDA (Abraxas)

1. Po hudební stránce mě letos nějak nic zásadně nedostalo, ale dostalo mě vystoupení Bena Cristovaa. Ani ne tak kvůli hudbě jako spíš kvůli tomu, že takový dívčí idol jsem v Česku ještě neviděl. Holky prostě skoro omdlévali.

2. Pod stromečkem nic nečekám, takže je mi to vlastně jedno.

 

 

 

Terezie KovalovaTEREZIE KOVALOVÁ (Calm Season)

1. Tahle otázka mi přijde zbytečná. Všichni, kteří se snaží rozvíjet kupředu, chtějí předávat lidem to nejlepší ze sebe a tvoří z lásky k hudbě, si zaslouží nejbohatšího Ježíška. Ale kdybych měla jmenovat, upřímně jsem ráda za úspěch DVA, kteří jsou neuvěřitelní. Jsem moc šťastná, že vyšla nová deska Tara Fuki a mám moc velkou radost, že kapela Videos se konečně rozhoupala k prvnímu skvělému koncertu. Ale to bych mohla pokračovat do aleluja.

2. Nikdy jsem moc neřešila, co dostanu, Vánoce absolutně miluju pro jejich atmosféru a dárky jsou takový příjemný bonus. Proto se nejvíc těším, že si zase letos lehnu pod stromeček ve spacáku a budu si užívat světlíčka a tu vůni, to je největší dárek.

 

destroyerDESTROYER (The Prostitutes)

1. Wild Tides, protože je to jediná kapela, se kterou se mi letos podařilo nahrát i dokončit desku. A Einsturzende Neubauten za krásnej koncert v Praze.

2. Rád bych tam našel nový dvě desky mých dvou kapel, ale obě musím dokončit já, takže tam nebudou.

 

 

 

pistoPIŠTO (Zakázaný ovoce)

1. Za nás Thom Fröde a kapela Imodium, se kterou jsme odjeli podzimní turné, Thom nám produkoval novou desku a na jaro chystáme zase společný aktivity.

2. Cokoliv, kromě Thoma Frödeho!:) Já i celá kapela bychom myslím rádi našli dovolenou a do příštího roku trochu klidu. Což ale předem víme, že nehrozí, jelikož nás čekají oslavy 10 let existence zÝo. Takže reálně ať se z toho všeho neposereme a dál to nás i lidi baví.

 

 

ThomTHOM (Imodium)

1. Nenapadá mě nikdo, kdo by čněl, proto bych přál alespoň symbolickou nadílku všem těm, kteří nezůstali stát na místě a udělali zase další krok kupředu.

2. Zní to už asi zaprděně, ale po více než 30 koncertech za necelé tři měsíce chci vidět svoji rodinu, která se musela zvednout a přijet na koncert, aby vůbec svýho synáčka viděla. Takže budu vynahrazovat a sám sobě nadělovat rodinu.

 

 

Sto zviratSTO ZVÍŘAT

1. Asi Michal Hrůza za to, co se mu stalo a jak se z toho dokázal dostat... No a pak samozřejmě Sto zvířat za pracovitost, odehráli jsme letos rekordních 122 koncertů!

2. Talent, píli a v neposledním balíčku i skromnost.

 

 

 

donahaDONAHA

1. John Wolfhooker! Protože jsou hrozně talentovaní a mají šanci dobýt i zahraniční scénu

2. Hodně nových fans!!

 

 

 

 

voxel 2013 nVOXEL

1. Za tenhle rok mě chytla kapela Jelen, těm bych přál pod stromek velký pytel fanoušků, ale ne těch fejkových z prstů clickerů z bangladéšských "klikacích farem", ale opravdových - tj. na koncertech.

2. Od nikoho nic nechci, Vše, co potřebuji, mám a ten největší dárek v podobě syna mi moje žena už teď, před vánoci "nadělila".

 

 

bara zemanovaBÁRA ZEMANOVÁ

1. Pro mě určitě kapela Stroy za své nové album, dál určitě za jeden z nejlepších klipů a akustické koncerty Rybičky 48, za nové songy Tata Bojs a myslím, že velký obdiv si zaslouží i zpěvačka Gabriela Gunčíková za kus práce, díky které teď boduje v Americe.

2. Já letos nemám žádné speciální přání, k Vánocům jsme si s klukama z bandu nadělili nový singl Runaway s klipem a to je pro mě největší dárek. Teď už si jen přeju, abychom si všichni na Vánoce odpočinuli a byli spolu s rodinou a blízkými. A kdyby něco, tak nějakou výbavičkou do bytu nebo sexy prádýlkem určitě nepohrdnu.

 

debbiDEBBI

1. Určitě kapela Jelen. Odehráli jsme spolu několik společných koncertů. Je to fakt hustá parta.

2. Pod stromečkem ani nic speciálního. Ale příští rok bych si přála vydat album a dostat se na výšku.

 

 

 

 

vec 011VEC

1. Z českej hudobnej scény mám najlepšie zmapovanú rapovú vetvu a posledné roky to má u mňa vyhraté 518. Pozrem si každý rozhovor, ktorý poskytne a len ticho závidím, že my takú osobnosť na SK nemáme. Druhý je Wich za jeho húževnatosť a bronzovú medailu odomňa získava Idea za šéfovanie labelu Ty nikdy.

2. S autom som spokojný, synťák som si kúpil na jeseň, ale vďaka synovi naň vôbec nemám čas, tak najradšej by som dostal o 4-5 hodín dlhší deň.

 

 

pipes and pintsVOJTA KALINA (Pipes and Pints)

1. Nejbohatšího Ježíška bych přál všem začínajícím kapelám, které máme na Bandzone.cz, aby mohly dál tvořit a dělat lepší a lepší muziku. Radost mi letos udělali nové desky Dirty Blondes a Queens of Everything a za to bych jim také přál bohatou nadílku. Dále bych popřál Vanesse a Hentai Corporation, aby jim nenapadal sníh aspoň o Vánocích.

2. Já jsem letos stromeček vyměnil za palmu. Takže pod ním pravděpodobně najdu pár kokosů a opřené surfové prkno. Co víc si přát.

 

GoodfellasJOHNY (The Fellas)

1. Nejvíc mě potěšila Lenka Dusilová svým uspěšným porodem doma, IAN svojí super deskou a Albert Černý tím, jak pěkně reprezentuje českou scénu v Anglii.

2. Asi bych tam rád našel všechny členy rodiny, jak leží a smějou se radostí, a když ne z radosti a tak aspoň z opilosti.

 

 

IANIAN

1. Sice hodně na poslední chvíli, ale určitě Aneta Langerová za singl Tráva, který vyšel teprve před pár dny, ale pro mě je to top průsečík Pop/folk/filmová hudba. (Ian Yvese)

2. Tři týdny se neuvidíme. Má smysl něco dodávat?:) (Jan Kaňka)

 

 

 

boris carloffBORIS CARLOFF

1. Petr Pliska aka Pink Gloves, protože se stává mezinárodní blogovou hvězdou. Deaths, který se jedou svoji berlínskou cestu a začíná se o nich mluvit hodně mimo čr, Floex protože ho adoruje Deadmouse a DVA protože se taky nebojí nezakopat v české kotlině.

2. Asi smlouvu s 4AD :)

 

 

vilem cokVILÉM ČOK

1. V případě odpovědi na tuto otázku budu opatrný, protože spousta hudebníků je velmi pracovitá, i když jejich práce není tak dalece na očích. Rád bych tedy podpořil tyto umělce. Proto ať mají pod "břízou" dárků nejvíc oni.

2. Zdraví pro všechny.

 

 

 

Michal SkorepaMICHAL SKOŘEPA (Stroy)

1. Majkláč, protože svůj život zasvěcuje víc druhým než sobě, což je dokonalej návod na štěstí.

2. Všechno mám.

 

 

 

 

jan kunzeJAN KUNZE (Kofe-in)

1. Nejbohatšího Ježíška si zaslouží všechny dobré kapely jakéhokoliv žánru, které hrají, nevzdávají se a obohacují českou hudební scénu.

2. Rád bych pod stroměčkem našel nový spacák, protože starý už je vetchý. Vyrážíme s bratrem Petrem a kamarádem Francoisem do Ekvádoru a je třeba se na tu cestu pořádně připravit.

 

 

tomas cervinkaTOMÁŠ ČERVINKA (We On The Moon)

1. Na mě osobně udělali dojem mladí interpreti. Ať už jsou to John Wolfhooker nebo rybízci Donaha. Jsou vidět a snaží se dostat výš a výš. Takhle by to mělo vypadat.

2. Já si přeju hlavně ten klid, nic než klid. Klid :)

 

 

 

slzaSLZA

1. Bohatého Ježíška si zaslouží přeci každý.

2. Především příjemně strávený čas s rodinou a blízkými, kterého většinou po zbytek roku není mnoho.

 

 

 

 

skylineMC JACOB (Skyline)

1. Z české scény se pro mě posunul nejvíc Vladimir 518.

2. Pohodu a klid

 

 

 

 

johny machetteJOHNY MACHETTE

1. Voxel, protože se z něj stal táta! Věřím, že nejhezčí dárek si letos Vašek s přítelkyní nadělili samy, ale určitě by se našlo spousta věcí, které by jim ještě udělali radost a přesně ty jim přeju. Nemusí to být hmotné věci - v jejich případě spíš zdraví, láska a spokojenost.

2. Chtěl jsem nadělit sám sobě debutové album, protože to je něco, čemu věnuji spoustu času, ale bohužel... Prý si udělám radost až začátkem příštího roku. Ne vždy jde všechno podle plánu.

 

 

tomas pastrnakTOMÁŠ PASTRŇÁK

1. Nejbohatšího Ježíška si podle mne zaslouží všichni ti, kteří už řadu let poctivě dělají hudbu, lidé je znají, chodí na jejich koncerty a přitom je v našich rádiích až na řídké výjimky nikdy nenaladíte. Ať už si tam každý dosadí interpreta nebo kapelu podle svého. Buď se nám rádio porouchalo a nebo v tom bude nějaké kouzlo. No a protože největším bohatstvím je dobré a chytré publikum, tak se jim to nejspíš také splní.

2. V tom nejsem žádnou výjimkou, budu tam hledat to, co lidé pod stromečky nejčastěji hledají. Hříbky, klouzky, babky... Ryzce pravého, těch ubývá. Spokojil bych se i s měkkým mechem bez mravenců.

 

Hynek TomanHYNEK TOMAN (Support Lesbiens)

1. Domácí scénu jsem letos moc nesledoval, přiznávám se, ale pokaždé mě mile překvapí třeba Lenka Dusilová nebo Jana Kirschner. Holky to dělají dobře, jdou si svojí cestou, baví mě.

2. Větší klid a pohodu.

 

 

 

totalni nasazeniSVÁŤA ŠVÁB (Totální nasazení)

1. Zaslouží si ho především a hlavně všichni posluchači, kteří podporují hudební scénu. Ať už tím, že chodí na koncerty, sdílí muziku na sociálních sítích nebo si sem tam koupí něco z merchandise.

2. Franky cokoli, co se týká bubnů, Karloss už konečně boratovský plavky a já svýho klona, aby už jsem konečně něco stíhal.

 

 

kieslowskiMARIE KIESLOWSKI (Kieslowski)

1. Všechny dary světa Bratrům Orffům, kteří letos ohlásili na delší čas pauzu a mě budou na naší scéně hodně chybět. Díky Indies Scope, že jsme si s nimi ještě stihli v Brně zahrát!

2. Abdikaci Miloše Zemana a pozvánku na znovu-otevření Kliniky (Autonomní sociální centrum Klinika v Praze). Tak snad se letos Ježíšek trochu pochlapí!

 

 

PoletimeRUDOLF BRANČOVSKÝ (Poletíme?)

1. Tak samozřejmě já, protože jsem byl celý rok strašně hodný, vůbec jsem nezlobil a na koncertech jsem měl samé jedničky a podium jsem měl vždycky vzorně uklizené jako první.

2. Troubu na pečení. Já totiž rád vařím a žádnou nemám. Za peníze, které jsem dostal od maminky, abych si ji koupil, jsem si pořídil klip k naší písničce Hadi z našeho nového alba Turbošansón. Teď jsem dopsal recept a po vánocích se to nějak splácá a dá do trouby a k jídlu to bude na konci zimy.

 

 

ritualyRICHARD A MICHAEL (Rituály)

1. Dost nás zaujalo živý nasazení kapel Doctor Victor a Stroy. Zajímalo by nás, co si zrovna tihle kluci přáli.

2. Letos jsme si nadělili náš první hranej klip, takže už se těšíme, až vám ho ukážeme!

 

 

 

 

dilatedDILATED

1. Bude to znít divně, ale ocenil bych profesionalitu Karla Gotta, který musel kvůli výpadku techniky při koncertu v O2 aréně naplno opakovat dvakrát za sebou celou první půlku svého koncertu, aby na druhý pokus mohlo být už vše dobře na kameru zaznamenáno v plné parádě. Zároveň jde také o ocenění lidí, že i na druhý pokus bouřili na konci každé písně stejně, ne-li ještě více než na první pokus. (Pavel)

2. Jako kapela bychom pod stromkem nejraději našli poukaz k natočení dalších dvou videoklipů k naší nové desce Druhá tvář.

 

jaksi taksiJAKSI TAKSI

1. Nejvíce dárků bychom přáli kapele Harlej, se kterou jsme odehráli letos nejvíce společných koncertů. Jednak proto, že mají letos novou desku, ale hlavně proto, že společné koncerty jsou výborné a je na nich pohoda a hodně srandy :)

2. Nejraději bychom našli stav věcí kolem nás, takový, jaký by měl být. Bez idiotů, konfliktů a problémů. Ale zase na druhou stranu bychom neměli pak o čem psát písně, takže je to rozporuplné... :) A zároveň by nás mohli překvapit tvůrci našeho nového klipu (mimochodem stejní, kteří pracovali na klipu Selfie ), který se chystá na únor a třeba nám ho pustit už nyní. Moc se na něj těšíme!

 

doctor pp webDOCTOR P.P.

1. Všichni nadšenci, kteří ještě pořádají koncerty a nevysávají při tom až do mrtě veřejné rozpočty.

2. Zbrusu nové pravé koleno.

 

 

 

 

suverenoSUVERENO

1. Každý, kto prekonal sám seba a zlepšil svoju tvorbu i život oproti roku predchádzajúcemu.

2. Úplný pokoj, domácu pohodu, dobre zdravie a veľa lásky.

 

 

 

 

piskomil se vraciPÍSKOMIL SE VRACÍ

1. Z kamarádů Pískomila určitě Vypsaná fiXa, protože vyprodala Lucernu a má moc ráda děti.

2. Pískomil dostal kapelní dodávku, to asi bude stacit. Čekejte nás po novém roce ve vašem městě na bílém oři.

 

 

 

 

fromFROM

1. Tak to víme úplně přesně. No přece FROM :) Makali jsme poctivě a jsme stále nejlepší přátelé. A kdybychom neměli být samolibí, tak bychom určitě nejvíc nadělili kapele Chinaski, protože nahrávali své CD v jednom z nejrockovějších studií v Anglii a to chce určitě velkou dávku odvahy a práce. Vždy nás těší, když se kapely rozjedou mimo hranice a záleží jim na tom, aby se posouvali kupředu.

2. Jako FROM určitě hotový náš druhý singl s videoklipem a to se dá i splnit. Tajné přání je, že bychom chtěli během jara vyjet s nějakou známější kapelou na turné. Mimo muziky si všichni přejeme odpočinek a sníh, chtěli jsme jet jako banda na hory.

 

ezywayEZY HÝBL (Ezyway)

1. Podle mě je to Ondřej Soukup za super soundtrack do filmu Bony a Klid 2 a to nejen proto, že tam mám song i já J Rozhodně poslechněte, stojí za to. A pak kapela J.A.R. pro neuvěřitelný tour k 25 rokům, fakt bomba zvuk a muzika jak USA gang. Užil jsem si to.

2. Já bych tam rád našel a osobní klid a trpělivost při tvorbě svého alba, abych zvládl vše dobře načasovat pro rok 2015, aby se to lidem líbilo.

 

 

znouzectnostGOLDA (Znouzecnost)

1. Jelikož moc dopodrobna českou hudební scénu nesleduju, nechci nikoho "vynášet" a upřednostňovat. Ale v zásadě si myslím, že alespoň nějakého "Ježíška" si v tom hudebním šuplíku zaslouží všichni, co dělají muziku nejdřív srdcem, pak poctivě a do třetice ne prioritně pro prachy. Těch je zatím stále ještě dost, byť často nejsou skoro vůbec vidět a vlastně ani slyšet, pokud je člověk cíleně nehledá. Vlastně už dlouhý roky čekám na někoho, kdo přijde s nějakou tak zásadní deskou, jako bylo třeba Kuře v hodinkách, Bratříčku zavírej vrátka, nebo Straka v hrsti a pár dalších podobných... milníky, kolem kterých se valí obrovská spousta pomíjivosti - byť často hezké, naleštěné, někdy i sbírající ceny a spousty hvězdiček v žebříčcích a recenzích, ale pak zpětně vzato - jen pomíjivosti. Pokud by někdo přišel s něčím takovým, tak to by pak bylo na óbrježíška....s deskou plnou dobrých silných písniček, co bude oslovovat třeba ne masy, ale generace vnímavějších posluchačů. Tomu třeba plnej kamion dárků

2. Nic z toho, co jde koupit.

maatMAAT

1. Podle nás by měl být Ben Cristovao, protože se stále hudebně zdokonaluje a za minulý rok nejvíc zajebal.

2. Props od Karla Gotta.

 

 

 

 

ALEXANDRA OKÁLOVÁ (Funkiez)

Funkiez1. Sice nemám úplný prehl'ad o českej hudobnej scéně, ale dovolím si za celú kapelu povedať, že my, ako funková kapela doprajeme najviac kolegom z Monkey Business, pretože sú stále "svoji", nepodliehajú zbytočne trendom a robia muziku, ktorú majú úprimne radi a perfektne ju citia. Len tak bude totiž úspech trvácny, v to verím!

2. Ja určitě naše CD, ktoré robíme už naouaj dlho. Holt, kreatívny proces nie je práca s buzolou, takže to občas trvá :) Do Vianoc to sice nestihneme, ale v roku 2015, čo je rok kozy, určitě.

 

 

 


 

Mandrage 2014 TOP

zavřít