Lollapalooza Berlín se blíží: 10 tipů, koho nepropásnout

Vydáno 23.08.2015 | autor: redakce

Už příští měsíc, 12. a 13. září, dorazí konečně do Evropy kolos jménem Lollapalooza. Legendární festival proběhne v Berlíně na letišti Tempelhof. V line-upu nechybí mnoho zvučných jmen. Čí koncert nezmeškat? Tady je našich 10 tipů.

Lollapalooza Berlín se blíží: 10 tipů, koho nepropásnout Lollapalooza Berlín se blíží: 10 tipů, koho nepropásnout

macklemore ryanlewisMACKLEMORE & RYAN LEWIS. Americká hiphopová dvojice patří určitě k největším lákadlům. V jejich setu v sobotu 12. září nepochybně zazní hity z desky The Heist a možná i nějaká ta novinka z chystaného nástupce.

the libertines 2015THE LIBERTINES. Jsou zpět! Petera Dohertyho jsme mohli v Česku vidět relativně nedávno, v červenci hrál na Rock for People Europe v Plzni, nyní po 11 letech dojde na novou desku The Libertines. Anthems for Doomed Youth vychází jen týden před Lollapaloozou.

bastille britawardsBASTILLE. Ne že by měl co se Bastille týče český fanoušek nouzi - třeba loni hráli na Colours Of Ostrava i samostatně v Praze. Podívat se na ně do Berlína se ale i tak vyplatí. Debutem Bad Blood se totiž záhy dostali do první ligy mainstremu a čeká se, s čím přijdou na druhé řadovce.

fat boy slim-105FATBOY SLIM. Norman Cook je i v 52 letech plný elánu, a tak ani on nemůže chybět v sobotním programu. Nové hity sice nemá, ke štěstí ale určitě fanouškům budou stačit i ty starší, dobře prověřené.

JB CATC Cover FINALJAMES BAY. Podle několika anket jeden z britských objevů roku, to je písničkář James Bay. U nás ho známe hlavně díky hitu Hold Back The River, na ostrovech se ale velké popularitě těší i celá debutová deska Chaos And The Calm. Jen v Británii se jí prodalo už víc než 300 tisíc kopií.

rep03CLEAN BANDIT. V červenci bavili fanoušky na Colours Of Ostrava, teď přijedou britští Clean Bandit do Německa. Jejich radostný mix elektroniky s klasikou bude patřit k lákadlům nedělního programu.

Tame-Impala-2015-newwebTAME IMPALA. Australský projekt Kevina Parkera vydal teprve minulý měsíc novou desku Currents. Znovu sklízí nadšené kritiky. Zda je tak skvělá i naživo, se uvidí v neděli 13. září na Lollapalooze.

Wolf Alice June 2014 cover 20140423 Mike Massaro 2047x1365 007WOLF ALICE. K dalším ze zajímavých nových jmen na britské scéně patří jednoznačně alternativně rockoví Wolf Alice. Po dvou EPčkách jim v červnu konečně vyšlo debutové album My Love Is Cool a hned z toho bylo druhé místo britské hitparády. Jak to asi půjde kapele s frontwoman Ellie Rowsell naživo?

sam smithSAM SMITH. Jediná deska vystřelila Sama Smitha až ke hvězdám. Loňský debut In The Lonely Hour patřil celosvětově k nejprodávanějším deskám roku 2014 a zpěvákovi vynesl Grammy i Brit Awards. Moc rozjetějších jmen letos v Berlíně k vidění nebude.

Muse Lolla Berlin 2015 01MUSE. Jedna z aktuálně nejpopulárnějších rockových skupin představí novou desku Drones. Ta vyšla těsně před prázdninami a má protiválečný koncept. Koncert Muse bude určitě patřit k hlavním událostem Lollapaloozy.

jm, foto: facebookové profily interpretů, archiv


Muse Lolla Berlin 2015 01 TOP

zavřít