Brabec začal natáčet Máchův Máj

Vydáno 11.07.2007 | autor: redakce

Natáčení filmu Máj režiséra a kameramana F. A. Brabce potrvá zhruba do 3. srpna. Premiéra filmu je naplánovaná na rok 2008. A kdo si zahraje Jarmilu a Viléma?

Brabec začal natáčet Máchův Máj Brabec začal natáčet Máchův Máj

Filmový projekt na motivy básnické sbírky Karla Hynka Máchy MÁJ je koncipován jako celovečerní hraný film pro celou rodinu. Máj v mnoha ohledech navazuje na snímek „Kytice“, který v době svého uvedení slavil výrazný divácký úspěch (v kinech ho vidělo přes 600 000 diváků). Podobně jako Kytice je i Máj především odvážným autorsko-režisérským nápadem. I když Máchův Máj zná ze školních lavic asi každý, dosud se ho nikdo neodvážil zpracovat filmově. Již po přečtení scénáře je jednoznačné, že kameraman a režisér F. A. Brabec toto dílo ztvární okouzlenýma očima třetího tisíciletí a znovu dokáže, že i na klasika se dá masově chodit do kina.



Obsazení:
Kat – Jan Tříska, Vilém – Matěj Stropnický, Jarmila – Sandra Lehnertová, Schiffner – Juraj Kukura, Farář – Vladimír Javorský, Tietzeová – Nina Divíšková, Hindl – Bronislav Poloczek, Kamp – Jan Přeučil, Varhaník – Filip Menzel, Valdemar – Kryštof Hádek, Loupežnice – Iveta Jiříčková

Stránky filmu: www.beltfilm.cz/maj_uvod.htm
zavřít