Grafici se utkali na téma Podraz

Vydáno 13.09.2007 | autor: redakce

Doprovodná soutěž v grafickém designu v rámci festivalu Film Sokolov skončila. Díla na téma "Podraz" se sešla mimo jiné z Mexika, Ukrajiny, Turecka a Číny. Celkem soutěžilo 48 umělců z 21 zemí.

Grafici se utkali na téma Podraz Grafici se utkali na téma Podraz

Soutěž bude završena výstavou, která proběhne ve dnech 7. 9. až 14. 10. 2007 ve foyer sokolovského MDK. V porotě, která vybere nejlepší dílo, zasednou vynikající čeští designéři Rostislav Vaněk, Aleš Najbrt a Miro Pištěk. “Vzhledem k významu poroty bude pro vítěze soutěže Podraz obrovským oceněním již skutečnost, že byl jednomyslně zvolen třemi špičkovými designéry. Pro hamouny máme připraveno překvapení v hodnotě 7000 Kč,” konstatuje za pořadatele s úsměvem Přemysl Martinek.



Nejméně umělců (nikdo) přispělo z Japonska, Vatikánu, Slovenska a dalších 172 států světa. Díla jsme obdrželi z pěti světových kontinentů – nezúčastnit se rozhodly pouze Afrika a Antarktida. Čekali jsme to,” vtipkuje Lukáš Beneš z pořadatelského týmu. “ Největší statistickou šanci vyhrát jednu ze dvou cen má Filip a Vladimír, jelikož obě jména se vyskytují v seznamu zúčastněných třikrát.

Přihlášená díla si lze prohlédnout v digitální podobě na www.filmsokolov.cz/galerie.
zavřít