Hřebejkův Medvídek vychází na DVD

Vydáno 16.04.2008 | autor: redakce

Pokud někdo nestihl jít na Medvídka do kina, má od 10. dubna možnost se na tuto úspěšnou tragikomedii filmařského dua Hřebejk-Jarchovský podívat na DVD.

Hřebejkův Medvídek vychází na DVD Hřebejkův Medvídek vychází na DVD

Hřebejkův Medvídek funguje jako mozaika partnerských vztahů, které se na povrchu harmonicky lesknou, ale v jejich skrytých útrobách to nervózně vře. Tři staří kamarádi a jejich partnerky sice působí navenek jako šťastně zadaní, ale v soukromí řeší mnohá tajemství a prožívají občasné krize. Film je ale natočen s takovou lehkostí, že nám naopak hlavní protagonisté, kteří pendlují od jednoho průšvihu do druhého, začnou připadat roztomilí a jakoby odněkud povědomí.



Poznání, že harmonický vztah musí být jen utopií, v případě Medvídka není projevem cynické kapitulace, ale stává se právě naopak východiskem pro hravý, humorný a pohodový film. V Medvídkovi exceluje řada českých herců: Aňa Geislerová (nominována za svůj výkon na Českého lva), Jiří Macháček, Táňa Vilhelmová, Ivan Trojan, Klára Issová a také režisér Jiří Menzel s Věrou Křesadlovou.



Na DVD disku kromě filmu naleznete Film o filmu, kde budete svědky celého natáčení. Dále je připraven komentář režiséra, trailery, pestrá fotogalerie a vyřazené scény. DVD obsahuje v nabídce i verzi s anglickými titulky a rovněž verzi s českými titulky pro neslyšící.

www.medvidek-film.cz
zavřít