Začíná pražský Mystic Sk8 Cup

Vydáno 02.07.2008 | autor: redakce

Skateboardingu se dnes na celém světě věnuje přes 13 milionů lidí. Nejlepší z nich se představí na jubilejním patnáctém ročníku Mystic Sk8 Cupu 2008, který se 4. - 6. července koná na pražském ostrově Štvanice.

Začíná pražský Mystic Sk8 Cup Začíná pražský Mystic Sk8 Cup

Stejně jako v minulých letech na něm své triky předvede zhruba 200 profesionálních jezdců z 25 zemí včetně světových špiček z USA, Brazílie, Austrálie a Evropy. Česko bude reprezentovat 20 nejlepších jezdců kvalifikovaných na základě průběžných výsledků Českého skateboardového poháru. I pro tento rok je Mystic Sk8 Cup zařazen do série Světového poháru ve skateboardingu – World Cup Skateboarding 2008 (WCS). Jezdci budou od pátku 4. do neděle 6. července závodit o $ 50 000 ve třech hlavních disciplínách - streetstyle, vert a bowl (bazén).



Chybět nebude ani divácky nejoblíbenější soutěž o nejlepší trik, která se pojede po nedělním finále ve všech disciplínách. Na své si přijdou i dívky, pro které je připraveno $ 2500 v disciplíně streetstyle, v exhibičním závodě v rampě a v bowlu. Skatepark Štvanice je postaven podle posledních trendů, které neustále posunují limity skateboardingu. Závod se řídí pravidly kanceláře World Cup Skateboarding, která zpracovává výsledky a zajišťuje rozhodčí.



Součástí 15. ročníku závodu Mystic Skate Cup 2008 bude i bohatý doprovodný program. Živé koncerty, DJs, výstava Subkultura, grafitti stěna, videoprojekce skateboardových filmů a nejrůznější workshopy přiblíží návštěvníkům životní styl, který ke skateboardingu neodmyslitelně patří. Z hudební produkce se můžete těšit na kapely Sunshine, Apple Juice, Chilla Killers, Vladimir 518, Czeck Beatbox Allstars, DJs Loutka, Robot, Trafik, Kuba Soulcheck a další.
zavřít