Filmy Stanleyho Kubricka pohromadě

Vydáno 31.10.2008 | autor: Filmopolis.cz

Jednou z nejvýraznějších postav světové kinomatografie Stanley Kubrick. Na svém kontě má takové skvosty jako 2001: Vesmírná odysea, Mechanický pomeranč či horor Osvícení. Filmy Stanleyho Kubricka vychází v nové kolekci.

Filmy Stanleyho Kubricka pohromadě Filmy Stanleyho Kubricka pohromadě

Stanley Kubrick se narodil v New Yorku a navzdory špatným známkám ve škole byl považován za inteligentního. Kubrickův otec Jack (lékař), který doufal, že změna prostředí přinese lepší školní výsledky, ho poslal v roce 1940 do Pasadeny v Kalifornii bydlet ke strýci Martinu Pervelerovi. Když se vrátil v roce 1941 do Bronxu, aby tu dokončil střední školu, zdálo se, že se jeho přístup a známky poněkud změnily. Protože Jack doufal, že najde něco, co by jeho syna zaujalo, naučil ho hrát šachy, což přineslo kýžené výsledky. Kubrick se do hry vášnivě ponořil a rychle se stal obratným hráčem. Šachy se v pozdějších letech pro Kubricka staly důležitým prostředkem, který často používal jako nástroj k jednání se svéhlavými herci, ale také jako umělecký motiv ve svých filmech.

 

 

Nová Kolekce jeho nejlepších filmů obsahuje filmy: Osvícení, 2001: Vesmírná odysea, Stanley Kubrick: Život v obrazech, Olověná vesta, Lolita, Barry London, Mechanický pomeranč, Spalující touha (Eyes Wide Shut).

 

Koupit kolekci filmů Stanleyho Kubricka můžete na Filmopolis.cz

zavřít