Slam poetry pouze v dámské režii

Vydáno 28.11.2008 | autor: redakce

Začátkem prosince proběhne v pražském Divadle Archa a brněnském klubu Fléda mezinárodní nesoutěžní exhibice evropských slamerek.

Slam poetry pouze v dámské režii Slam poetry pouze v dámské režii

"Po zkušenostech s pořádáním již šestého ročníku národní soutěže jsme si vědomi faktu, že účast dívek a žen je velice nízká a česká Slam poetry se stává mužskou záležitostí," vysvětlují organizátoři důvod, proč pořádají ryze ženskou exhibici slam poetry. "Ve spolupráci se zahraničními kolegy jsme proto vybrali „slamerky“, které se na slamové scéně pohybují již delší dobu. Ve dvou večerech (Praha, Brno) představí ženy a dívky evropské slam poetry především své vlastní projekty, tudíž vystoupí s rekvizitami i hudbou a jejich vystoupení bude trvat déle než tři minuty.

Ve všech těchto bodech poruší základní pravidla soutěže ( tři minuty, bez rekvizit a hudby) nicméně všechna vystoupení vychází ze slam poetry. Touto přehlídkou chceme ukázat českému publiku i soutěžícím, kam a jak se slam poetry může dále vyvíjet, povzbudit české ženy a dívky k účasti v soutěži a připravit příjemný a snad i překvapivý večer."

1. 12. ve 20.00 hod. Divadlo Archa, Praha

Mezinárodní nesoutěžní exhibice evropských slamerek.

Účinkují: Lydia Daher, Pauline Fueg (DE), Weronika (PL), Bori Rutkai (HU), Mieze Medusa (AU), Vanessa (CR).

Moderuje: Jaromír Konečný (DE)

Hosté: Pánské pěvecké sdružení extrémního folklóru Krása (CZ)

2. 12. ve 20.00 hod. Klub Fléda, Brno

Účinkují: Weronika (PL), Bori Rutkai (HU), Mieze Medusa (AU), Vanessa (CR) a další. Moderuje: Jaromír Konečný (DE)

After party: Dj Mieze Medusa

zavřít