Tomáš Vorel ví, jak ulovit miliardáře

Vydáno 12.03.2009 | autor: PR

Po únorové předtáčce začíná v pátek 6. března pětatřicetidenní natáčení nového filmu Tomáše Vorla Ulovit miliardáře. V hlavních rolích Tomáš Matonoha a Jiří Mádl.

Tomáš Vorel ví, jak ulovit miliardáře Tomáš Vorel ví, jak ulovit miliardáře

Dále si ve filmu zahrají Ester Janečková, Kateřina Sedláková, Milan Šteindler, Miroslav Etzler nebo Bolek Polívka. Ulovit miliardáře je první český celovečerní film, který diváci uvidí v kinech ještě letos, natočený na kameru Red One 4K. Jedná se o první digitální ekvivalent 35 mm filmu. Tomáše Matonohu obsadil režisér Vorel už do svého předchozího filmu Gympl, který vidělo v kinech půl miliónu diváků a stal se také legálně nejstahovanějším filmem roku 2008. „Tomáš Matonoha je noblesní, pro ženy přitažlivý a mužům sympatický, takže může hrát i gaunera a současně být v této roli uvěřitelný,“ říká Tomáš Vorel. „Zároveň se s ním dobře spolupracuje, přináší spousty nápadů. Pro film například složil ústřední píseň Ulovit miliardáře,“ dodává režisér.

Stejně tak se v Gymplu osvědčil režisérovi herec Jiří Mádl, který si v „Miliardáři“, jak pracovně štáb film nazývá, vystřihne roli úlisného PR manažera Lehkého. V roli tiskové mluvčí policie Táni Jakubíčkové se představí Ester Janečková. Po teenagerovském snímku Gympl přichází Vorel s filmem, který se dotýká aktuálních témat – médií, lobbyingu, manipulace s informacemi, korupce a s ní spojených politických tlaků. PR manažer Lehký (Jiří Mádl) dostane vládní zakázku, aby z konkurenčních důvodů odstavil dravého podnikatele Grossmana (Tomáš Matonoha).


Pro tento účel si najme novináře a rozjede kampaň se zinscenovanou reportáží, ve které Grossman mlátí rómského chlapce Lájoše. Tuto reportáž začnou přebírat ostatní média a moralisté z nejrůznějších sociálních skupin ochotně nabízejí své výpovědi a odborné komentáře, aby Grossmana veřejně zostudili. Atmosféra zhoustne natolik, že si do Grossmana může každý kopnout. I jeho přítelkyně Kateřina (Kateřina Sedláková), televizní rosnička, cítí, že by její kariéra mohla být ohrožena.

Zdálo by se, že musí přijít nezastavitelný pád, když se dostaví spásný nápad: Koupit televizní stanici a ovládnout veřejné mínění. „Zkrátka být dnes miliardářem? Není co závidět!“, popisuje téma svého nového filmu režisér Tomáš Vorel. Film bude mít premiéru 1. října tohoto roku, distributorem je společnost Bioscop a hlavním partnerem TV Nova.

zdroj: 4press
zavřít