Jiří Mádl loví v novém filmu miliardáře

Vydáno 10.08.2009 | autor: PR

Do českých kin vstoupí 1. října nový film režiséra Tomáše Vorla. Ve snímku Ulovit miliardáře se v hlavních rolích představí Jiří Mádl a Tomáš Matonoha.

Jiří Mádl loví v novém filmu miliardáře Jiří Mádl loví v novém filmu miliardáře

Pětatřicetidenní natáčení absolvoval štáb nového filmu s názvem Ulovit miliardáře režiséra Tomáše Vorla. Natáčelo se v Čechách a v rakouských Alpách. Film vstupuje do kin 1. října a svým tématem, které se vztahuje k lobbyingu, manipulaci s informacemi, korupci a s ní spojeným tlakům, naprosto zapadne do atmosféry volebního klání. To čeká Českou republiku právě na začátku letošního října. Do hlavní role obsadil Vorel Tomáše Matonohu, který se již osvědčil v roli gymnaziálního profesora ve Vorlově předchozím filmu Gympl. V tom před Vorlem obstál i Jiří Mádl, kterého tentokrát režisér obsadil do role úlisného PR manažera Lehkého.


Svou první roli ve filmu si odbyla také moderátorka Ester Janečková, která ve snímku Ulovit miliardáře ztvárnila policejní tiskovou mluvčí. V současné době dokončuje režisér Tomáš Vorel ve studiu se svým týmem filmové triky a dělá poslední střihové úpravy. Ulovit miliardáře je první český celovečerní film natočený na kameru Red One 4K a především pak ve své kvalitě převedený na film. Jedná se o první digitální ekvivalent 35mm filmu – tedy ten nejkvalitnější obrazový záznam, který můžeme ve filmu v současné době vidět.

Na stejnou kameru je například natočený v českých kinech uvedený film Che Guevara – revoluce od Stevena Soderbergha. „V případě práce s touto kamerou to znamená klást daleko větší důraz na práci výtvarníků a kostymérů, vše musí být naprosto dokonalé,“ říká Tomáš Vorel.

zdroj: 4Press
zavřít