České festivaly budou letos "čisté"

Vydáno 06.06.2010 | autor: PR

Dvacet českých festivalů se spojilo v unikátním projektu Čistý festival, společně budou třídit odpad a usilovat o český rekord zapsaný do domácí knihy rekordů.

České festivaly budou letos České festivaly budou letos "čisté"

V rámci projektu se autorizovaná obalová společnost EKO-KOM, a.s. snaží českým festivalům a jejich návštěvníkům maximálně usnadnit třídění odpadu a zajistit motivaci k tomu, aby byl vytříděný odpad předaný k druhotnému využití co nejkvalitnější. Již tento týden vyjíždí barevný stánek s názvem Zelený bod na první dva openairy: žamberský JamRock a Ouvalskej bigbít. Důležitým prvkem v projektu Čistý festival je také motivace návštěvníků festivalů k třídění plastů a papírů. Na každém zapojeném festivalu mají návštěvníci k dispozici stánek ZELENÝ BOD, kde budou za třídění odpadu odměňováni. Za 25 přinesených pivních kelímků nebo 50 kusů papíru zda dostanou kupon na piva a nealko nápoje, případně stylové dárky, z nichž řada je vyrobena právě z materiálů s podílem recyklátů.


Pravidelní třídící návštěvníci festivalů se mohou také zapojit do soutěže o iPody třetí generace. Nejzajímavější novinkou v projektu Čistý festival je unikátní soutěž mezi zapojenými festivaly o největší počet vytříděných pivních kelímků. Kelímky přinesené návštěvníky na stánek Zelený bod se po celou dobu konání festivalů skládat do hada. V poslední den bude délka hada změřena komisaři pelhřimovské agentury Dobrý den. První festival v řadě, žamberský JamRock, nastaví hodnotu českého rekordu a na ostatních festivalech bude, aby postupně rekord překonaly. Nejlepší festival bude na konci roku zapsán v České knize rekordů.


Průběžné výsledky soutěže festivalů o český rekord budou během celého léta zveřejňovány v tabulce na webu www.cistyfestival.cz a na profilu ČISTÝ FESTIVAL na Facebooku. Neoficiální hodnota rekordu byla vytvořena v minulém roce na Colours of Ostrava, kde se podařilo na stánku Zelený bod vytřídit 32 900 pivních kelímků. Do projektu Čistý festival se zapojí Rock for People, Colours of Ostrava, Vizovické Trnkobraní, Votvírák, Sázavafest, Letní filmová škola a dalších čtrnáct velkých českých festivalů.

zdroj: MamiArt
zavřít