Tři sestry vyhrály soutěž jachet

Vydáno 02.11.2010 | autor: redakce

Dalšího úspěchu dosáhl jachtařský Tři sestry Sailing Team na letošním ročníku Rolex Middle Sea Race 2010 na Maltě, jedné z pěti nejprestižnějších námořních regat na světě. Svoji třetí účast přetavil ve vítězství ve své kategorii.

Tři sestry vyhrály soutěž jachet Tři sestry vyhrály soutěž jachet

V závodě startovalo 77 lodí mezi 10 až 33 metry včetně luxusních 100 stopých jachet (ICAP Leopard), či závodních speciálů z prestižní Volvo Ocean Race (Ericsson 1), které byly rozděleny do čtyř skupin. Dle předpovědi počasí bylo od počátku jasné, že závod nebude přát malým lodím, jako je 12metrová loď českého týmu First 40,7 THREE SISTERS. Průběh byl po startu poznamenán slabým, a v druhé polovině naopak velmi silným větrem a byl opět dramatický a velmi vyrovnaný.


Posádka THREE SISTERS po výborném startu ztratila pozice před Messinským průlivem v bezvětří, kdy za polovinou 606 námořních mil dlouhé trasy ztrácela na čelo skupiny více než 3 hodiny! Ve druhé polovině závodu však spustila fantastickou stíhací jízdu, která vyvrcholila vítězstvím ve své skupině! Celkově jachta THREE SISTERS obsadila 10. místo mezi nejlepšími námořními jachtami světa a potvrdila stabilní pozici v absolutní jachtařské šičce.

zdroj: www.trisestrysailing.cz

mp
zavřít