Jarvis Cocker vzdává hold Leonardu Cohenovi

Vydáno 29.07.2011 | autor: redakce

Jarvis Cocker přispěl svými vokály k taneční verzi songu Avalanche od Leonarda Cohena.O zbytek už se postarali elektromágové Erol Alkan a Boys Noize, kteří společně přepracovanou píseň vydají 12. září. V září bude Leonardu Cohenovi 77 let.

Jarvis Cocker vzdává hold Leonardu Cohenovi Jarvis Cocker vzdává hold Leonardu Cohenovi

jarvis-cocker-001Po poslechu písně je zřejmé, že jde spíše o kompletní přepracovanou verzi, než pouhý cover. Z té originální zbyl v této pouze Cohenův hlas. Avalanche je bezesporu jedním z nejznámějších songů legendárního zpěváka. Ten jej vydal v roce 1971. Sám Cohen dal k letošní verzi svůj souhlas. O cover písně se postaral v minulosti Nick Cave a jeho The Bad Seeds, kteří ji vydali jako bonus na albu From Hell To Eternity v roce 1984.

Jarvise Cockera můžete rozpoznat hned na začátku písně. Jeho Pulp v současné době chystají na konec srpna (31. srpna a 1. září) dva samostatné koncerty v Brixton Academy. Půjde o první  nefestivalové koncerty, které kapela, po loňském návratu na pódiu, uskuteční.

Píseň Avalanche (Terminal Velocity) vyjde 12. září jako singl hlavních autorů Erola Alkana a Boys Noize. Právě v září oslaví kanadský písničkář a prozaik Leonard Norman Cohen své 77. narozeniny.

 

Text: kofo


jarvis_cocker_hp 

 

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít