Metallica a Lou Reed představují první společný song z alba Lulu

Vydáno 26.09.2011 | autor: redakce

V polovině června oznámil Lou Reed a Metallica plán vydat společné album. To ponese jméno Lulu a bude obsahovat písně, které před časem složil bývalý člen Velvet Underground pro amerického avantgardního divadelního režiséra Roberta Wilsona. První song The View si nyní můžete poslechnout celý. Album vyjde 31. října.

Metallica a Lou Reed představují první společný song z alba Lulu Metallica a Lou Reed představují první společný song z alba Lulu

lou-reed-metallicaMetallica a bývalý člen Velvet Underground už vyslali do světa 30 vteřinovou a 90 vteřinovou ukázku z nového songu The View, teď si píseň konečně můžeme poslechnout celou.

Album Lulu je inspirováno hrou z roku 1913 německého dramatika Franka Wedekina o životě zneužívané tanečnice, má vyjít 31. října, v Severní Americe o den později. Metallica ani Lou Reed stále nechtějí o albu příliš prozradit.

Měli jsme za úkol oživit Lulu sofistikovaným způsobem, při využití rocku. Když jsme ty písně nahrávali, bylo mi jasné, že sen se stal skutečností a jde to úplně nejlepší, co jsem za celý svůj život natočil. A natočil jsem to navíc s tou nejlepší kapelou, kterou jsem mohl najít,“ uvádí k celému projektu Lou Reed, přičemž kytarista Mettalicy Kirk Hammett dodává: “Rozhodně to není nové album Metallicy nebo nové album Lou Reeda. Je to nový živočich – hybrid…“ 

 

Text: kofo
loureed_metallica_hp

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít