Mike Oldfield vyhlásil soutěž o nejlepší remix, vyhraje ji Čech?

Vydáno 24.08.2012 | autor: redakce

Legendární kytarista Mike Oldfield vyhlásil soutěž o nejlepší remake svého zásadního díla Tubular Bells. Kromě řady světových muzikantů tuto výzvu vyslyšel i Martin Němec, šéf Precedens a Lily Marlene. Vítěz získá 1.000 dolarů a merch pack podepsaný mistrem Oldfieldem.

Mike Oldfield vyhlásil soutěž o nejlepší remix, vyhraje ji Čech? Mike Oldfield vyhlásil soutěž o nejlepší remix, vyhraje ji Čech?


mike oldfield montreux 81Mike Oldfield vydal koncem července retrospektivní kompilaci Two Sides - The Very Best Of Mike Oldfield, obsahující 30 stěžejních skladeb tohoto britského multiinstrumentalisty a skladatele. Při této příležitosti vyhlásil soutěž, která se týká jeho zásadní kompozice Tubular Bells. Stejnojmenný
albový debut z roku 1973 je nejúspěšnějším Oldfieldovým dílem, prodalo se jej na 17 miliónů kusů.

Stal se vůbec prvním titulem labelu Virgin Records, jeho první část mimochodem zazněla i v klasickém hororu The Excorcist (Vymítač ďábla) nebo v dokumentu o přistání na Měsíci The Space Movie. Oldfield tuto multižánrovou desku nahrál pomocí dvaceti různých nástrojů.

 

aDo soutěže o libovolnou interpretaci Tubular Bells se přihlásil také klávesista a skladatel Martin Němec (Precedens, Lily Marlen). Poslechnout ahlasovat pro jeho (nepochybně povedenou) nahrávku, kterou nazpívala Tereza Nekudová a o jejíž zvukovou režii se postaral Pavel Nedoma, můžete na http://awe.sm/l2vjb.

Pozor, hlasuje se jen do 3. září!

Vítěz, jehož bude vybírat sám Mike Oldfield, získá 1.000 dolarů a merch pack podepsaný mistrem. Oceněno bude i dalších deset nejlepších remixů.





zdroj: TZ, map

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít