AUDIO: České srdce oslaví Keltské vánoce novým singlem

Vydáno 18.12.2013 | autor: Petr Lenk

Oslavu zimního slunovratu chystá na neděli 22. prosince do pražského Lucerna Music Baru skupina České srdce. Během večera pokřtí a premiérově uvede nový singl Zóny.

 

AUDIO: České srdce oslaví Keltské vánoce novým singlem AUDIO: České srdce oslaví Keltské vánoce novým singlem

ceske srdce-002České srdce

Jak prozradil frontman kapely Michal Šenbauer, tradiční vánoční koncert Českého srdce bude určitým způsobem jedinečný. Jako host za bicí tentokrát zasedne jedinečný bubeník Lukáš Pavlík. Nebudou chybět známé songy Bosou nohou žárem, Avalon, Holčičko neplač, Nad Bretaní a další výběr ze všech alb.

 

ceske srdce-001Michal ŠenbauerKřest a premiéru si odbude nová píseň Zóny z připravovaného alba k 25 letům skupiny. Autorem textu tohoto singlu a několika dalších nových skladeb alba je básník Petr Hons, známý zejména texty pro Petra Muka a Oceánu. Autorem hudby je kytarista Českého srdce Michal Šenbauer. Další texty na chystanou desku napsali Lukáš Pavlásek a Lou Fanánek Hagen. Nové studiové album bude pokřtěno 21. června na tradičním festivalu Okoř se šťávou.

České srdce působí na scéně už 24 let, za tuto dobu vydalo 6 alb a 2 DVD. Odehrálo řadu koncertů jak doma, tak v zahraničí. Několik let byla jeho druhým domovem francouzská Bretaň. Tvorbu kapely silně ovlivnilo hostování s Alanem Stivellem, bardem keltské hudby.

 

 

 

 

TZ

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít