AUDIO: Pink Floyd zveřejnili další instrumentálku z alba The Endless River

Vydáno 03.11.2014 | autor: admin

David Gilmour byl hostem show Chrise Evanse v BBC Radio 2. Představil očekávanou desku Pink Floyd The Endless River a zveřejnil jednu z 18 skladeb, Anisina.

 

AUDIO: Pink Floyd zveřejnili další instrumentálku z alba The Endless River AUDIO: Pink Floyd zveřejnili další instrumentálku z alba The Endless River

pink floyd-031Pink Floyd se na pódiu naposledy sešli v roce 2005 na charitativní akci Live 8. V sestavě byl i Roger Waters, s nímž se kapela v polovině 80. let rozešla

 

Rozhovor se zpěvákem a kytaristou, který The Endless River označuje za definitivní tečku za érou Pink Floyd, najdete na YouTube kanále kapely. Dál už se Gilmour hodlá soustředit výhradně na sólovou kariéru – příští rok vydá své čtvrté studiové album (to poslední On An Island vyšlo v roce 2006) a uspořádá turné. 

 

 

pink floyd-028Rick Wright, David Gilmour a Nick Mason v době natáčení alba The Division Bell (1994) a nahrávek, které byly základem aktuálního The Endless River

 

The Endless River vyjde 10. listopadu na CD, na double vinylu i jako deluxe box, který bude obsahovat 24stránkový booklet s dosud nezveřejnými fotkami z nahrávání v roce 1993 a dva disky (CD+DVD nebo CD+Bluray ve zvukovém rozlišení 5.1 Surround). Nahrávku, jež je poctou zesnulému klávesistovi Richardu Wrightovi, produkovali David Gilmour, Phil Manzanera, Youth a Andy Jackson. Obsahuje tyto skladby:
Things Left Unsaid,It's What We Do, Ebb And Flow, Sum,Skins,Unsung, Anisina, The Lost Art Of Conversation, On Noodle Street, Night Light, Allons-y (1), Autumn'68, Allons-y (2), Talkin' Hawkin, Calling, Eyes To Pearls, Surfacing, Louder Than Words.


pink floyd-032Poslední koncertní turné Pink Floyd je zachyceno na albu Pulse (1995)

 

Pink Floyd vznikli přesně před 40 let zásluhou čtveřice Roger Waters, Nick Mason, Richard Wright a Syd Barrett. Dnes už zastupují tuto vysoce ceněnou značku pouze David Gilmour a bubeník Nick Mason. The Endless River je jejich dvanáctým řadovým albem.

 

 


Jarda Hudec, foto EMI   {vypnoutlink: Pink}

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít