EXKLUZIVNĚ: Čtvrtstoletí čekání na Stromboli končí, je tady nové album Fiat Lux

Vydáno 20.11.2014 | autor: redakce

Michal Pavlíček a Bára Basiková oživili legendární Stromboli nejen u příležitosti vzpomínkového megakoncertu, ale také za účelem natočení studiové novinky. Fiat Lux je teprve třetím albem Stromboli a od předchozího Shutdown je dělí dlouhých 25 let. Vychutnejte si ho v exkluzivní premiéře.

EXKLUZIVNĚ: Čtvrtstoletí čekání na Stromboli končí, je tady nové album Fiat Lux EXKLUZIVNĚ: Čtvrtstoletí čekání na Stromboli končí, je tady nové album Fiat Lux


Stromboli 2014Stromboli 2014: Michal Pavlíček, Jiří Veselý, Bára Basiková a Klaudius Kryšpín


Fiat Lux (Budiž světlo) obsahuje deset Pavlíčkových skladeb, otextovaných Vlastou Trešňákem a Petrem Kolečkem. "Hudebně pro mne nebylo těžké navázat, ale o čem zpívat? To byla zásadní otázka, kterou jsem si kladl. A jsem rád, že obsah sdělení nakonec určily první texty Vlasty Třešňáka. Poslal mi své básně a ty mne prostě vzaly u srdce. Některé jsem zhudebnil, některé vznikly až poté, co jsem napsal hudbu. Dva texty napsal Petr Kolečko, i ty do koncepce alba také zapadly," říká Michal Pavlíček.


"Album je víc písničkové, ale nejsou na něm obyčejné písničky. Mají určitou hudební nadstavbu, nejsou v nich tradiční a zažité postupy. Michal napsal krásné melodie, které jsou pro Stromboli charakteristické a navazují na první období kapely," charakterizuje desku Bára Basiková.


Je jisté, že pár ukázek z aktuálního opusu zazní i na velkém koncertě 4. prosince ve vysočanské O2 areně, kde bude také pokřtěn. Gró setlistu však budou pochopitelně tvořit skladby z legendárních desek z druhé poloviny 80. let. Návštěvníky čeká monstrózní show, dosud největší v historii kapely, kterou Pavlíček pojmenoval podle dodnes činné sopky v Itálii. Hlavní protagonista k tomu dodává: "Zvu všechny, kteří chtějí zavzpomínat na Stromboli v původní sestavě a slyšet Veliké Lalulá." Jeho spoluhráči budou Bára Basiková, Klaudius Kryšpín, Jiří Veselý, Vendula Kašpárková, Vilém Čok, Vladimír Guma Kulhánek a Roman Dragoun.



Stromboli Fiat Luxtext: Jarda Hudec, TZ

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít