AUDIO: Výborným novým A-ha sekunduje sedmdesátičlenný orchestr

Vydáno 05.07.2015 | autor: redakce

I když to s budoucností A-ha v minulých letech vypadalo všelijak, příznivci norského popu se nakonec přece jen dočkají nové desky. Vyjde šest let po předchozí Foot Of The Moutain a už nyní z ní byl zveřejněn úvodní singl. A je to povedený návrat. 

AUDIO: Výborným novým A-ha sekunduje sedmdesátičlenný orchestr AUDIO: Výborným novým A-ha sekunduje sedmdesátičlenný orchestr

 

a-ha 2015A-ha jsou po pauze ve formě a chystají nové album

A-ha na letošek původně ohlásili jen koncertní comeback, následně ale vyšlo najevo, že se chystá i nová deska. Dostala název Cast In Steel a jako první singl zveřejnila formace písničku Under The Makeup

Novinka se natáčela se sedmdesátičlenným orchestrem v Makedonii, napsal ji Paul Savoy ve spolupráci s producentem Erikem Lunggrenem a aranžmá zpracovával Lars Horntveth. Under The Makeup všechny příznivce orchestrálního popu určitě potěší - je to procítěná balada se silnou melodií a podmanivou atmosférou.

Nová deska vyjde v září a A-ha díky ní naruší šestiletý půst. Po nahrávce Foot Of The Mountain z roku 2009 totiž rok poté ukončili činnost. Stalo se tak již podruhé, protože konec společné dráhy už trio avizovalo i v devadesátých letech. Ani jeden z obou konců však nakonec nebyl definitivní.


text: Josef Martínek

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít