Damon Albarn z Blur má nový videoklip. Unudí i vás?

Vydáno 28.03.2012 | autor: redakce

Damon Albarn z Blur/Gorillaz představuje první singl ze sólovky Dr. Dee, které vychází 7. května. K písni The Marvelous Dream natočil také nový klip.

Damon Albarn z Blur má nový videoklip. Unudí i vás? Damon Albarn z Blur má nový videoklip. Unudí i vás?


DamonAlbarnDC141011Album obsahuje celkem 18 tracků a bylo nahráno koncem loňského roku v Albarnově londýnském studiu s BBC Philharmonic Orchestra.

Jako předzvěst novinky představuje první videoklip k singlu The Marvelous Dream. Můžeme jen doufat, že své sólovce se věnoval víc, než k natočení videa, které si můžete pustit níže. V černobílem snímku je v podstatě pouze statický záběr na ulici, přes kterou přejíždějí auta. Až v závěru se záběr přiblíží k nápisu na ceduli jednoho domu, kde se skví slova John Dee House. Toto jméno totiž bylo pro album Damona Albarna zásadní. 

Osmnáct skladeb je inspirováno postavou matematika, astrologa, okultisty a vynálezce Johna Dee, který byl poradcem anglické královny Alžběty I. Damon Albarn na projektu spolupracoval s režisérem Rufusem Norrisem působícím ve West Endu a na Brodwayi. Pro účely tohoto vydání původní hudbu upravil a znovu nahrál. Kolekci písní pak ve vyjádřeních označil jako „strange pastoral folk". Nové verze Albarn uvede na festivalu ve Wiltshire v polovině dubna...



map

Kopie - DamonAlbarnAW051110

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít