A Banquet si přivezli nový klp z Chicaga

Vydáno 07.05.2012 | autor: redakce

A Banquet před nedávnem vydali debutové album Breath a nyní se už pyšní i novým klipem. Ten si přivezli z Chicaga, kde mimo jiné natáčeli několik skladeb na desku s producentem Nirvany Stevem Albinim.

A Banquet si přivezli nový klp z Chicaga A Banquet si přivezli nový klp z Chicaga


banqetiKlip se stejně jako samotná deska z části točil v Chicagu. Právě tam kluci okusili spolupráci s legendárním producentem Stevem Albinim (Nirvana, PJ Harvey, Manic  Street Preachers). Tahle cesta byla pro kapelu zlomová a nový klip, který se natáčel loni na podzim, dobře dokumentuje tu atmosféru okamžiku, kdy se rodí něco zásadního.  Kromě skvěle zachyceného ducha města jsou v něm k vidění hlavně kluci při práci v Albiniho renomovaném studiu. „Když jsme odjížděli, bylo jasné, že tam určitě budeme i něco natáčet. Nechtěli jsme ale ze Chicaga nic stylizovaného –zasazovat tam nějaký příběh – tak jsme prostě s Borisem točili, co nás napadlo. Když jsme ale všechny ty momentky potom viděli, říkali jsme si, že by bylo skvělé zasadit je do klipu, aby z toho byla taková vzpomínka na celé tohle super období. Navíc ta atmosféra koresponduje s textem písničky, který je o odloučení,“ vysvětluje frontman Mathieu námět klipu.

Natáčení první desky je pro každou kapelu zásadním mezníkem, ale když se podaří uskutečnit spolupráci se světově uznávaným producentem, jde o něco zcela mimořádného. Právě tento pocit celým videem doslova hýbe. A jak na pobyt za mořem kluci dnes vzpomínají? „Největším zážitkem pro mě určitě bylo jen samotné studio a Steve Albini. Všechny ty skvělý zesilovače, krabičky, pásy a další old school vybavení společně s tea boyem mě úplně dostaly. Stejně tak mě ale zasáhly i slavné mrakodrapy v downtownu, nadzemka a čínský město. Pro kluka z Budějic to je opravdu něco. V Chicagu jsem na vlastní nos „cítil" americký sen. Tedy svobodu a možnost dokázat cokoiliv na světě,“ líčí chicagské hudební dobrodružství basák Michael. A bubeník Richard ho doplňuje:  „V klipu máme záběr, kde nám šíleně lítají vlasy kvůli silnému větru. Chvíli po tom jsme šli dál ulicí, vítr se opíral přímo do nás. Z poza rohu se vynořil neznámý člověk a volá na nás: „Welcome to Chicago!“ Asi na nás bylo poznat, že v tom ještě doslova neumíme chodit. Takových spontánních momentů, které nás překvapily a potěšily, bylo víc.“



zdroj: TZ, map

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít