El Nino a Eliška Bučková nazpívali duet k filmu Bastardi III

Vydáno 26.09.2012 | autor: redakce

"Já mám bílou tvář, ale tebe Bůh namaloval černou tuží," - tak začíná píseň Při mně stůj, titulní skladba ke kontroverznímu dramatu Bastardi III, který minulý týden vstoupil do českých kin.

El Nino a Eliška Bučková nazpívali duet k filmu Bastardi III El Nino a Eliška Bučková nazpívali duet k filmu Bastardi III


Rasistický podtext skladby však autoři rázně odmítají. "Je to song o tom, že máme kašlat na to, jestli je někdo bílý a někdo černý, a máme ho soudit podle toho, jaký je to člověk," říká slovenský raper El Nino, který píseň nazpíval v češtině. Podle něj je však song schválně napsaný tak, aby jeho text vzbudil reakci a upozornil na skutečnost, že jsme dnes právě kvůli "politické korektnosti" svědky rasismu naruby.

Že se píseň pohybuje na tenkém ledě, si však uvědomovali i ti, kteří jsou pod ní podepsaní. Jen dva dny před jejím nahráním totiž svou účast odřekla zpěvačka Tereza Kerndlová. Údajně právě proto, aby nebyla podepsaná pod písní, která by mohla být vnímána jako kontroverzní. Její místo před mikrofonem pak během jediného dne nahradila modelka a zpěvačka Eliška Bučková, pro níž se stala debutovou záležitostí na hudební scéně.



ape, tz

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít