Představa hambatá a srdce záplata: Xindl X opět zvážněl

Vydáno 16.01.2013 | autor: redakce

Po rozpustilé a lehce hospodké skladbě Štědrý večer nastal, jež už na Youtube dosáhla bezmála 3,5 milionů shlédnutí, nachystal Xindl X další kousek ze své poslední desky Lá$ka. Oproti předchozím dvěma singlům Zlato a zmíněné Štědrý večer nastal je to píseň poměrně nexindlovská.

Představa hambatá a srdce záplata: Xindl X opět zvážněl Představa hambatá a srdce záplata: Xindl X opět zvážněl


xindl2013



























 

 

Xindl X oproti předchozí antivánoční písni otočil o 180 stupňů. V aktuálním singlu Dočasná svatá totiž nesrší laciným "mám koule a taky špičku" humorem a naopak se opět vrátil k vážnějšímu tématu. Ondřej Ládek k aktuální skladbě říká: "Je to píseň o lásce. Teda spíš o nelásce. O tom, jaké to je, když si někdo myslí, že se zamiloval, ale ve skutečnosti mu jde jen o to, moct někoho přetvářet k obrazu svému. V klipu to je znázorněno na příběhu mladé akrobatky a jejího principála, který ji svou nevyslovenou láskou dusí. Já v tom příběhu hraju postavu, která v jejich příběhu hodně zamíchá karty."

Přečtěte si recenzi desky Lá$ka Xindla X

Vedle Xindla X si v klipu zahrál i Rosťa Novák s kolegy z Cirkusu La Putyka v jejich cirkusovém šapitó. Část klipu se natáčela přímo během představení Slapstick sonata. Další zajímavostí je, že píseň se měla původně objevit na albu Lucie Bílé, ale v průběhu jejího vzniku s ní Xindl tolik srostl, že se rozhodl nechat si ji pro své vlastní album. O hudbu se tentokrát postaral Xindlův klávesista Dalibor Cidlinský Jr. {vypnoutlink:Lucie}

TZ, ape

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít