VIDEO: Tata Bojs vzkazují z psychiatrické léčebny: Není malých rokenrolí

Vydáno 26.02.2013 | autor: redakce

Role potravinové fólie, PET lahev, ping-pongová pálka, záchodové trubky, zavařovací sklenice... Tata Bojs v novém videoklipu dokázali, že muziku lze hrát na cokoliv. Milan Cais, Mardoša a spol. zároveň projevili svůj typický smysl pro humor a pro natáčení nové verze své hitovky Pěšáci se navlékli do nemocničních mundúrů a naoko se nechali zavřít na psychiatrii.

VIDEO: Tata Bojs vzkazují z psychiatrické léčebny: Není malých rokenrolí VIDEO: Tata Bojs vzkazují z psychiatrické léčebny: Není malých rokenrolí


tatabojs_lecebna_pesaciVideoklip Tata Bojs byl natočen ve stylu Formanova filmu Přelet nad kukaččím hnízdemTata Bojs se recyklací Pěšáků připojili k muzikantům podporujícím projekt Samosebou. Ten má za cíl zvýšit povědomí o recyklaci a třídění odpadu. Recyklace vlastní písničky se už zůčastnili např. Cartonnage s Šíleně smutnou princeznou, Vypsaná fiXa remakem 1982 nebo Toxique skladbou Toxika.

V nové verzi Pěšáků nezazní jediný skutečný hudební nástroj. Všechny party jsou nahrané na nově vzniklé nástroje z recyklovatelných materiálů, jako jsou papír, plast a sklo. U příležitosti tohoto natáčení došlo i k propojení se smíšeným pěveckým sborem Doubravánek.

"Cyklace i recyklace jsou témata zajímavá a řekl bych i dost současná. Vlastně se tím cyklicky po 25 letech vracíme k samotným začátkům Tata Bojs. Tenkrát jsem měl bubny z plastových barelů, teď jsem si je pro změnu postavil z papírových krabic. Zjistili jsme, že hudba se dá dělat na záchodový trubky stejně dobře jako na zavařovací sklenice. K požadovanýmu tónu vám postačí jenom pilka nebo správná hladina vody. Byla to velká zábava,"
popisuje průběh natáčení písně Pěšáci recykled Milan Cais. Mimochodem, slyšíte v textu drobný update oproti standardní verzi?

Na videoklip se můžete podívat na webu Samosebou.

ape, TZ

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít