VIDEO: Charlie Straight a Markéta Irglová zdraví z Islandu

Vydáno 24.03.2013 | autor: redakce

Čerství držitelé ceny Anděl za píseň roku a oscarová zpěvačka, to jsou hlavní protagonisté nového klipu I Sleep Alone. Cesta ke společné skladbě skupiny Charlie Straight a Markéty Irglové začala v pořadu Sama doma a skončila natáčením videa u Reykjavíku.

VIDEO: Charlie Straight a Markéta Irglová zdraví z Islandu VIDEO: Charlie Straight a Markéta Irglová zdraví z Islandu


clr1_by_jiri_marshal

























Albert Černý, Jan Cienciala, Pavel Pilch a Michal Šupák natáčeli píseň i klip na Islandu, kde momentálně Markéta Irglová bydlí. "Island je nádherný a troufl bych si říct, že krajina, kde se zrodil celý klip k písničce, je jako z jiné planety," popsal místo natáčení Pilch a dodal, že ve studiu se pak všichni dohadovali zase o to, kdo bude sedět na židli Björk. "A když jsme pak po natáčení potkali v jedné hospodě v Reykjavíku zpěváka MGMT, tak mi bylo jasné, že jsme udělali dobře, když jsme přijeli my za Markétou a ne ona za námi do Třince," hodnotí cestu na Island Černý. Irglová doufá, že bude k další spolupráci ještě příležitost.

clr2_by_jiri_marshalclr3_by_jiri_marshal













Jak vznikl celý nápad na natočení společné písně, popisuje Albert Černý: "Když jsem doma zpíval I Sleep Alone se sestrou Karolínou, napadlo mě, že by bylo dobré oslovit Markétu Irglovou, ale nevěděl jsem jak. Pak se nám ozvala Česká televize Ostrava ohledně natáčení pořadu Sama doma. Nikomu z kapely se nechtělo. Ale když mi produkce řekla, že přijede Markéta, řekl jsem si, že se s ní musím potkat. Od té doby uběhlo několik měsíců a já jsem se Markétě odhodlal poslat demo nahrávku. Odpověděla, že se jí to líbí, že do toho jde se slovy: 'Jaký máš plán?' V srpnu 2012 měla Markéta turné po ČR a hrála i v Ostravě v klubu Parník, tak mi napsala, jestli se nepřijdu podívat. Seděl jsem v klidu ve druhé řadě a najednou Markéta řekla do mikrofonu, abych šel na pódium, že si spolu zazpíváme. Vyděsil jsem se, ale lidi tleskali, tak jsem šel. Na pódiu jsem ji do ucha pošeptal: 'Ale co budeme hrát?' 'Zahraj nějakou svoji, my se přidáme.' Od poloviny prvního refrénu už Markéta zpívala druhý hlas a její kytarista mě doprovázel, jako by mi četl myšlenky. Nejvíc mě ale překvapila její íránská bubenice Aida. Když jsem začal v písničce gradovat, strefila se do toho, jako bychom spolu hráli několik let. Šel mi mráz po zádech. Markéta je hodně intuitivní člověk, a pokud se zdá, že málo mluví, bude to tím, že s lidmi v kapele komunikuje telepatií - přesně takový jsem nabyl pocit, když jsme si spolu zahráli poprvé."



TZ, foto: Jiří Marshal

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít