VIDEO: Brian Molko z Placebo se bojí svého homofobního počítače

Vydáno 23.07.2013 | autor: redakce

V září vychází nová deska Placebo s názvem Loud Like Love. Prvním uveřejněným singlem je píseň Too Many Friends. Tuto i další novinky budeme mít možnost slyšet i naživo - Placebo chystanou desku představí 13. listopadu ve Velkém sále Lucerny, kde vás při vstupu pravděpodobně donutí vypnout mobily a iPady.

VIDEO: Brian Molko z Placebo se bojí svého homofobního počítače VIDEO: Brian Molko z Placebo se bojí svého homofobního počítače

Placebo-Photo 2013Loud Like Love bude v diskografii Placebo sedmou řadovou deskou

Důvodem bude obava vyjádřená v textu písně. Na čem záleží, když stejně všichni pořád koukají do mobilů a když vám počítač říká, co jste zač? Máte pak čas na důležitější věci? Brian Molko vyměnil strach z drog za strach z moderních technologií a odcizení.

Začátek písně se nese v jednoduchém tónu, kdy je zpěv doplňován pouze piánem. Postupně se přidávají i bicí a kytary, které dohromady připomínají starší skladby Placebo, jen v čistší "bezpočítačové" formě. Oproti předešlým pilotním singlům je Too Many Friends pomalejším a méně rockovým pokračovatelem a také nemá až tak jasný hitový potenciál. Přesto je Too Many Friends velmi příjemnou pozvánkou k poslechu nové desky a ke koupi lístku na zmíněný podzimní koncert.

Jana Václavíková

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít