VIDEO: Chinaski sepsali Stížnost na život

Vydáno 20.09.2013 | autor: redakce

Skladba Stížnost je pilotním singlem výběrovky Best of - 20 let v síti, jež vychází 20. září. Chinaski si v  klipu lehkou a humornou formou stěžují mimo jiné nna byrokracii a úřady, čímž se podle vlastních slov přidávají k českému národnímu sportu - stěžování si.

VIDEO: Chinaski sepsali Stížnost na život VIDEO: Chinaski sepsali Stížnost na život

Chinaski 2013 promo1Skladba Stížnost jistě zazní i na narozeninovém koncertě Chinaski 6. února 2014 v O2 Areně

Skladba pochází z pera osvědčených hitmakerů skupiny Františka Táborského a Michala Malátného, tentokrát za výrazné asistence Michala Kazdy. Ve snaze o nový svěží vítr svěřila kapela produkci zkušenému britskému producentovi Gregu Haverovi, jenž spolupracoval např. s Manic Street Preachers, Mel C nebo Bullet For My Valentine.

K natáčení klipu se váže veselá historka, kterou Michal Malátný popsal v rozhovoru pro iREPORT: "Nechali jsme si vyrobit velkou obálku, dvakrát čtyři metry. Na ní jsme napsali "stížnost" a namalovali na ní čtyři známky s tím chlapem... Nesli jsme to po ulici a chtěli jsme to donést před nějaký úřad, že jim to tam jako odevzdáme. Celé se to točilo z takové malé helikoptéry s foťákem. A najednou přijelo policejní auto, vystoupili dva policajti a říkají: "Máme tady na Vás stížnost." A my dostali záchvat smíchu. Šlo o to, že nějakej čecháček zavolal na policii, že kolem jeho oken lítá kamera a že kouká k němu do bytu a ať přijedou zakročit."

TZ, ape

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít