TOP 6 videoklipů týdne (2.)

Vydáno 30.09.2014 | autor: redakce

Novým videoklipům, které se urodily za poslední týden, kralují OneRepublic se svým I lived. Vědět o sobě dává i Damien Rice nebo bubeník Radiohead Philip Selway. Daleko se pro záběry vypravila Katarína Knechtová nebo tajemný Fakear.

TOP 6 videoklipů týdne (2.) TOP 6 videoklipů týdne (2.)


one republic 12One Republic na koncertě v Praze

 

 

BUBENÍK RADIOHEAD VYDÁVÁ SVOJI DRUHOU SÓLOVKU

Philip Selway, bubeník kultovních Radiohead, přichází s druhou, téměř artovou deskou. Alespoň tomu napovídá video s It Will End In Tears. Dvacátý šestý nejlepší bubeník všech dob podle britského hudebního webu Gigwise se v porovnání s prvním, folkovým albem Familial, ubírá k alternativnějšímu stylu.

Nové album Weatherhouse vychází 6. října. V únoru příštího roku se pak Philip chystá na miniturné po Evropě, ovšem s absencí České Republiky.

 

DAMIEN RICE A JEHO INTIMNÍ MELODIE SE PO LETECH VRACÍ ZPĚT

Osm let od vydání poslední desky přichází Damien s třetí studiovkou nesoucí název My Favourite Faded Fantasy. Irský folkař, který svou hudební kariéru započal už v roce 1991 s rockovou kapelou Juniper, se v uplynulých letech věnoval hlavně charitativním akcím a projektům.

Není tajemstvím, že Rice ve svých raných letech hodně cestoval a strávil nějaký čas v Toskánku v Itálii, odkud také pochází teaser video k novému albu. Před pár dny však vypustil část klipu I Don't Want To Change You, jenž je k dispozici v plné verzi na jeho soundcloud profilu.

Text písně je autorova emocionální zpověď a kytarové osobní vyjádření doprovázené violoncellem, jak je u písničkáře zvykem. Ukázka je předzvěstí k novému albu, které přistane na evropských pultech 3. listopadu, avšak naživo bude letos ke slyšení nejblíže v sousedním Německu a to na konci října.

 

ŽIVOTACHTIVÍ ONE REPUBLIC

OneRepublic se od loňského vydání desky Native pořádně činí. Aktuálně přicházejí s videem k už šestému singlu I lived. Kapela fungující od roku 2002 ušla dlouhou cestu a jejich třetí album nasbíralo vcelku pozitivní ohlasy. Navzdory mainstreamové, pop-rockové nálepce kritici přiznávají, že noví OneRepublic oplývají chytlavými texty Ryana Teddera a přirovnávají jejich atmosférické melodie k alegorickému stylu Coldplay.


Mladík účinkující ve videu je Bryan Warnecke, který trpí cystickou fibrózou. Jedná se o onemocnění dýchací a trávící soustavy, jehož příčiny jsou léčitelné, avšak ne zcela vyléčitelné. Skupina tak dala příležitost, aby se tato problematika dostala do širšího podvědomí a zároveň umocnila význam textu. V O2 areně pětice vystoupí už 14. listopadu.

 

FAKEAR - ELEKTRONICKÁ VIZE VIETNAMSKÉHO PŘEDMĚSTÍ CIVILIZACE

Nejnovější klip z produkce francouzského kytaristy a DJe, který si říká Fakear, nás zavede daleko. Daleko na východ, kde je život zcela o něčem jiném a lidé žijí v symbióze s řekou a pralesem. Vietnamská hvězda nás uvede do země slumů a tváří plné nadějí. Temná elektronika se zdá jako stvořená pro říši tisíce ohňů, kde každý z nich plápolá z jiného důvodu.

Tento koncept není pro tohoto francouzského umělce nijak neobvyklý. Svá energická vystoupení často doplňuje filmovými záběry z celého světa. Ve spojení s impresivními záběry se dostávají jeho sety o dimenzi výše.

 

PŘÍZRAK NOCI V PODANÍ THE RAVEONETTES

Dánské indie-rockové duo silně inspirované kapelami jako Velvet Underground letos v červenci nečekaně vypustilo do světa album Pe'ahi. Hlavím impulsem tvořivosti bylo náhlé úmrtí otce kytaristy Sune Rose Wagnera. Mytologicky vyznívající název desky je překvapivě pouze jméno jedné vyhlášené surfařské destinace.

Killer in the Streets je syrovost. Ostrá a nekompromisní. Je o boji s partnerem, o boji, kde není vítěze. Ani poraženého. Tajemná dáma bloudící nočním městem jakoby symbolizuje osobní démony, se kterými nechceme bojovat. Každý si tedy dokáže představit, s čím se polovina kapely potýkala.

 

KATARÍNA KNECHTOVÁ VZPOMÍNÁ NA STARÉ LÁSKY

Katarína Knechtová v současnosti pracuje na novém sólovém albu. A protože je zatím v nedohlednu, dává o sobě vědět alespoň novým singlem Naveky, na jehož nahrávání opět spolupracovala s rakouským producentem a bubeníkem Christianem Eignerem, se nímž natočila své zatím poslední album Tajomstvá.

K písni s tématem věčné vzpomínky na starou lásku vznikl videoklip, který celý štáb zavedl až do zemí bývalé Juhoslávie. Venkovní ​​scény se natáčely např. v Srbsku, Bosně a Chorvatsku. Sama muzikantka označuje svůj nový klip jako "filmový, pocitový a krásný".

 

text: David Skoklas, Petra Hrochová, Petr Adámek

 


 

OneRepublic 03 LR TOP

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít