TOP 6 videoklipů týdne (7.)

Vydáno 04.11.2014 | autor: Petr Adámek

David Guetta v závodní formuli, Lake Malawi v zajetí fialové a oranžové, Asaf Avidan v romantické kriminálce nebo Bombay Bicycle Club inspirovaní Stanley Kubrickem. To je výběr nejlepších klipů minulého týdne.

TOP 6 videoklipů týdne (7.) TOP 6 videoklipů týdne (7.)


lake malawi jitkanovackova fullJitka Nováčková v klipu Lake Malawi Chinese Trees


LAKE MALAWI

Lake Malawi vyrazili koncem října na turné po deseti českých městech. Současně se pochlubili novým videoklipem k písni Chinese Trees. V barevně zajímavě provedeném videu si zahrála i někdejší Česká Miss Jitka Nováčková.


Kapela kolem zpěváka Alberta Černého, bývalého frontmana Charlie Straight, fiinišuje na přípravách nového EP alba, které si fanoušci poslechnou na jaře příštího roku. První deska Lake Malawi vznikne pod taktovkou londýnského producenta Matta Lawrence, spolupracovníka umělců jako Adele, Mumford & Sons nebo Ellie Goulding.

 

NA ÚTĚKU PŘED ZÁKONEM S ASAFEM AVIDANEM

Krátce po návštěvě Česka zahájil Izraelec proslavený svým tklivým ječákem propagaci chystané desky Gold Shadow. Album, které má vyjít v lednu příštího roku, zatím představuje odlehčené video Over My Head.

V novém videoklipu je doposud vážný Asaf vláčen krásnou rebelkou po prašných cestách kdesi v divočině. A co víc, kdykoliv se ti dva políbí, začnou stromy kvést a automobilové nádrže se plnit. Takhle šťavnatou lásku zkrátka nic nezastaví!

 

 

KRÁSNÉ ŽENY, VŮNĚ BENZÍNU A DAVID GUETTA

Videoklip k songu Dangerous si už jen svým jménem říká o nebezpečné prostředí a tím může být právě závod formulí. Francouzský DJ a producent pro jednou odloží mixážní pult a usedne do monopostu závodního auta. Během napínavého boje o první místo mu samozřejmě budou dělat společnost všudypřítomné krásky.


Singl Dangerous je jednou z prvních vlaštovek jeho blížícího se šestého studiového alba, které má nést název Listen. Objeví se na něm samozřejmě spousta ikon současné popové scény jako například Nicki Minaj nebo Sam Martin. V songu S.T.O.P. bude hostovat i frontman kapely One Republic Ryan Tedder.

 

VESMÍRNÁ ODYSSEA S BOMBAY BICYCLE CLUB

Příběh tajemného černého monolitu a astronauta Davida Bowmana v podání žáků páté třídy. Britská rocková kapela si jako hlavní motiv klipu k songu Home By Now vybrala kultovní film Stanleyho Kubricka, který byl natočen podle slavného románu A.C.Clarka 2001: Vesmírná Odyssea. Ačkoliv videoklip s textem písně nikterak nesouvisí a členové kapely se zde objeví pouze při manipulaci s rekvizitami, roztomile realistické pojetí filmu zanechává velmi dobrý dojem.

Bombay Bicycle Club mají za sebou již čtyři plnohodnotné desky. Ta poslední s názvem So Long, See You Tommorrow vyšla letos v únoru. Mimo jiné byla skupina nominována na Mercury Prize 2014, ale svou pozici jednoho z favoritů neobhájila.

 

JDEME TANČIT? OK GO!

Americká alternativně rocková kapela OK Go právě propaguje svou čtvrtou desku Hungry Ghosts. Nyní vypustili do světa videoklip k singlu I Won't Let You Down. Pop-funkové rytmy a melodie ujistí každého, že tanec je ta správná věc a den by se měl prožít úsměvem na tváři.

Album Hungry Ghost je oproti jejich dřívějším počinům více elektronicky a tanečně laděná, jak už napovídá samotný song I Won't Let You Down, který si zasloužil i videoklip natočený velmi nezvyklým způsobem - kamerou připevněnou na speciálním malém vrtulníku zvaném multi-copter.

 

BASS-BARITONE Z BUDAPEŠTĚ

Vycházející britská hvězda a trvalka v žebříčcích hitparád; to je George Ezra. Jeho novinka Listen to the Man sází na jednoduchost textu a chytlavou melodii, jež se zde opírá především o hravý folk. Klipu navíc dodává pozitivní feeling sekundující Ian McKellen, který se zde bezstarostně pohupuje do rytmu a dokazuje, že na hlavě může nosit cokoliv.

Po vypuštění desky Wanted on Voyage na konci června tohoto roku se George vydává na celosvětové turné a zastávku si udělá i v Praze. V Lucerna Music Baru vystoupí 10. listopadu.


text: David Stoklas, Alena Bílková, Petra Hrochová, Petr Adámek

 


 

lake malawi jitkanovackova full TOP

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít