TOP 5 videoklipů týdne (10.)

Vydáno 25.11.2014 | autor: redakce

Skrillex nahrazuje umírněnější hudební projev testosteronem v obrazové složce, We On The Moon dávají lekci dvoření, dočkáte se lásky na tisíc způsobů od Bastille a připomínají se i Lenny a Marc Ronson s hostujícím Bruno Marsem. Tak vypadá výběr nejlepších klipů uplynulého týdne.

TOP 5 videoklipů týdne (10.) TOP 5 videoklipů týdne (10.)


Skrillex fullSkrillex letos představil své první regulérní album


SKRILLEX ZVE MEZI POULIČNÍ RVÁČE

Kreace dubstepového mága Skrillexe za mixpultem jsme mohli vidět a slyšet předloni na Rock for People, kde z vlastní iniciativy poskytnul návštěvníkům kratší upravený set, který měl být kvůli špatnému původně úplně zrušen. Letos na jaře pak vydal své první dlouhohrající album Recess.

 

Videoklip k songu Fuck That by leckdo mohl považovat za regulérní kratší film. Vypráví o návratu z vězení a o tom, že prachy jsou esencí života, neboť bez nich to prostě nejde a někdy nám nezbývá nic jiného, než se o ně rvát zuby nehty. Snad bude mít nové video větší úspěch než album jako takové, které bylo přijato ne zrovna vlídně: fanoušci o desku nejeví takový zájem, jaký by si tento mladý hudebník zřejmě představoval.

 

WE ON THE MOON NA SEZNAMCE

Členové brněnské kapely We On The Moon zoufale hledají dívku. Jednu si našli a bojují o ni všemi možnými silami. Někdy se však nezadaří, neboť ženy jsou mnohdy náročné až běda a nezajímá je, zdali umíte karate nebo taháte králíky z klobouku. Většinou totiž stačí být pozorný a přinést nějaké to luční kvítí, jak je zřejmé z klipu Pretty Little Liar.

We On The Moon se dostali do obecného povědomí v roce 2013, kdy vydali svou debutovou deskou Beating The Heroes. Velkého úspěchu se dočkal zejména track The Ocean Sky, který si pocestoval napříč rádiovým étery.

 

DEFINICE LÁSKY OD BASTILLE

Je na světě první ochutnávka z připravované desky Bastille s názvem VS. (Other People's Heartache, Pt. III), jejíž hlavní téma spočívá ve spojování různých hudebních stylů a postupů. Bastille, které jsme měli možnost zahlédnout na letošních Colours of Ostrava, si k jejímu nahrávání zvou mnoho dalších kapel a umělců převážně z alternativních vod.

Co ta láska vlastně je? Souboj neslučitelných polarit? Vzájemná sounáležitost divergentních pohledů na svět? Objevili se i různá srovnání s videoklip k Black or White od Michaela Jacksona, které řeší podobné téma - rozmanitost. Láska na tisíc způsobů - hádky, smích i sex v kuchyni, to vše k ní patří.

 

MARK RONSON ROZTANČÍ CELÉ MĚSTO

Britský kytarista a DJ si přizval Bruna Marse, aby roztancoval, co se dá. Jejich plán vyšel bravurně. Kam přišli, tam se lidé nechali unést chytlavými rytmy a návykovými tanečními kreacemi mistra tance s kořeny z Havaje. Není to přesně ten klip, na který se chcete kouknout za chladného podzimního rána?

Singl Uptown Funk je první upoutávka z nadcházejícího alba tohoto britského muzikanta. Deska s názvem Uptown Special bude jeho čtvrtá v pořadí a dle slov Bruna Marse na ní Mark Ronson pracuje už od minulého roku.

 

 

FILMOVÁ MELANCHOLIČKA LENNY

Talentovaná Lenny, mladá naděje z řad českých zpěvaček, na své debutové album ještě čeká. Nyní se však objevila v klipu k filmové písní All of This, kterou napsal Jan. P. Muchow. Píseň je titulní skladbou k filmu MY 2, který měl premiéru minulý čtvrtek.


Celý klip je proložen melancholickými pohledy zpěvačky při jízdě v autě, kdy na nás svým výrazem a hlubokými tóny pokládá atmosféru ztichlého města. Objevuje se i v impresivních vizualizacích, které ji celou pohlcují a snímek tak dostává éterický nádech.

 


text: David Stoklas

 


Skrillex full TOP

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít