VIDEO: Neplánovaný singl Tiché dohody s hostující zpěvačkou, avizující očekávané album

Vydáno 17.12.2014 | autor: redakce

Tichá dohoda definovala sound pro nadcházející album a přichystala fanouškům vánoční překvapení - nový videoklip ke Tightrope, remaku skladby Stone Roses. V únoru budou následoval další tři covery a během roku očekávaná autorská deska.

VIDEO: Neplánovaný singl Tiché dohody s hostující zpěvačkou, avizující očekávané album VIDEO: Neplánovaný singl Tiché dohody s hostující zpěvačkou, avizující očekávané album


Tichá dohoda 2014 a hostéTichá dohoda vydá v příštím roce nové album


Tichá dohoda v aktuální tříčlenné sestavě Dan Šustr - kytary, zpěv, Michal Sherry Šerák - basa a Pavel Attel – bicí, plánuje nové album na příští rok. Bude to první nahrávka skupiny s novým materiálem po 17leté odmlce, vyplněné sólovými počiny členů a bilančním Best of 25 let Live (2012). Ještě předtím však vydá v únoru 2015 speciální singl se třemi coververzemi, které vznikly v průběhu nahrávání Šustrova dalšího projektu The Soulmates se Zuzanou Vintrovou. Z nich se však nečekaně vyklubaly i tři skladby, které vyjdou pod hlavičkou Tiché dohody.


"Materiál vznikl ve studiu při natáčení projektu The Soulmates, a z ničeho nic se rozhodl žít vlastním životem. Při kontrolním poslechu nahrávek jsem si  postupně uvědomil, že některé věci zní a hrají  jako Dohoda. Jedná se hlavně rockově aranžované skladby, které hrajeme společně s Michalem, Pavlem a dalšími hosty," říká zakladatel Tiché dohody, její kapelník a producent v jedné osobě Dan Šustr.

Dan ŠustrZakladatel a kapelník Tiché dohody Dan Šustr


"Než si však sedneme ve studiu k novým věcem, chceme fanouškům připomenout, že Tichá dohoda byla, je a bude vždycky v první řadě nezávislá kytarovka britského střihu, což je hudební názor, kterého se držíme a budeme držet i nadále, protože to je principem její existence.  Chceme tímto také avizovat, že Blanka Šrůmová v TD momentálně není, protože letos na podzim oznámila, že se skupinou nechce již dále vystupovat, protože má nového životního a hudebního partnera. Uvidíme, co přinese rok 2015. Rozhodně ale kvůli tomu nemůžeme sedět v koutě a plakat. Zachovejte nám přízeň a držte palce. Díky!"


Tichá dohoda vznikla v roce 1986 a založili ji skladatel, textař a zpěvák Dan Šustr a bubeník legendární punkové skupiny Letadlo Jiří Šimeček. Původně postnovoromatická kytarovka (doplněná posléze bubeníkem Pavlem Špačkem, basistou Zdeňkem Markem a kytaristou Janem Hájkem) hrála do roku 1988, pak se rozešla. V roce 1989 se k Šustrovi přidala zpěvačka Blanka Šrůmová. S ní za mikrofonem se Tichá dohoda v 90. letech proslavila díky hitům, které složil převážně Dan Šustr (Cizí pohled, Vítr, Má duše se vznáší, Kotva a Kříž, Tulák po hvězdách, Kde spí andělé a především Večírek osamělých srdcí). Zpěvačka se po osobním rozchodu se Šustrem vydala v roce 2000 na sólovou dráhu a jako zpěvačka působila v různých projektech, zatímco Šustr s ostatními hudebníky z TD vytvořili garage-rockové trio 2Wings. V roce 2011 zorganizoval Šustr comeback Tiché dohody u příležitosti 25. výročí založení skupiny. {vypnoutlink:New Order,The Smiths,Oasis}


TZ, foto DS Promotion

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít