TOP 6 videoklipů týdne (14.)

Vydáno 22.12.2014 | autor: redakce

Ani poslední předvánoční týden nebyl chudý na zajímavé videoklipy. Aneta Langerová provází šumavskou divočinou, Enter Shikari baví svým - doslova šíleným - animákem, zajímavou vizuální podívanou přichystal i Marilyn Manson. Nové klipy dále představují Ondřej Ruml, Memphis a Potpalto.

TOP 6 videoklipů týdne (14.) TOP 6 videoklipů týdne (14.)


Enter Shikari   Slipshod VIDEnter Shikari - Slipshod

 

ANETA LANGEROVÁ ZE ŠUMAVY ŽDÍME EMOCE

Nádherná šumavská příroda vévodí aktuálnímu videoklipu Anety Langerové Tráva. Zpěvačka jako by s krajinou zpečetila smlouvu a se zenovým klidem se prochází po lesní divočině. Z vizuálu, který se může zdát trochu melancholický, však vyzařuje vyzrálost a vnitřní vyrovnanost. Stejným dojmem působí její aktuální album Na Radosti.


Pět let čekání se rozhodně vyplatilo a Aneta Langerová za svoje album sklízí samou chválu. Během února odstartuje turné po České republice, jehož první zastávka bude 11. února v Prachaticích - symbolicky kousek od místa, které se stalo její hlavní inspirací ke složení alba. O měsíc později, přesně 13. března bude v DEPO Plzeň jedním z koncertních hostů vyhlášení ankety Žebřík 2014 Bacardi Music Awards.

 

MARILYN MANSON AKA DIGITÁLNÍ TASEMNICE

Mistr temnoty Marilyn Manson si pro své příznivce lačné po zvrhlostech a podivnostech připravil videoklip k písni Deep Six. Nyní si přizval surrealistického výtvarníka Barta Hesse. Jako nechutný černý had se Manson dostává hluboko za hranice lidského chápání. Samozřejmým doplňkem je obnažená dívka, která budiž obětí této digitální nestvůry.

Během ledna vyzvedne Manson ze samotného dna pekelného své deváté album The Pale Emperor. Jeho fanoušci z USA se také mohou těšit na turné The Hell Not Hallelujah, které započne v americkém hlavním městě.

 

ONDŘEJ RUML SE DOHADUJE S MACHÁČKEM A BRZOBOHATÝM

Jazzová hádka, která vypráví příběh tří strážníků, co se nedovedou domluvit, kdo z nich půjde na stráž, byla natočena ve studiu, kde Ondřej Ruml točil novou desku. Ke konci písně předvádí Macháček s Brzobohatým improvizovanou hádku, kde Jiří Macháček výhružkou o zkrácení pendreku Ondřeje dožene k smíchu. To vše v rámci autentičnosti na nahrávce zůstalo.


Ondřej Ruml letos vydal desku, kde zpracoval písně z dílny Voskovce, Wericha a Ježka. Na desce hostuje spoustu známých a vynikajících muzikantů. Ve skladbě Stonožka se objeví i hlas Zdeňka Svěráka. Celá deska byla nahrána "po staru", čili ne po stopách, ale pokaždé dohromady.

 

ENTER SHIKARI V NÓBL PODNIKU

Tak dlouho bylo této elektro-hardcorové partě vyčítána její přílišná politická angažovanost, že natočili tak apolitický song, jak jen to jde. Animovaná šílenost z prostředí luxusní restaurace je plná křiku a rozmáčklých šneků. Píseň Slipshod není regulérní částí připravovaného alba Mindsweep, jak se spousta fanoušků zalekla, nýbrž pouhým bonusem na iTunes.


Britští divoši navštíví 13. ledna Prahu. Koncert plánovaný v Lucerna Music Baru je však beznadějně vyprodán. Ti, kdo s koupí lístku otáleli, nemusí zoufat. Enter Shikari dorazí do Česka o půl roku později - v červenci na festival Mighty Sounds v Táboře.

 

MEMPHIS PODPORUJÍ BERLÍNSKÝ STREET ART

Velmi zajímavou metodou chtěli kluci z Memphis zachytit bezprostřední reakce lidí. Pro videoklip k novému singlu Spojení neváhali cestovat do Berlína, kde kolemjdoucím dávali křídy a požádali je, aby na zem nakreslili sami sebe. "Na jednu stranu to jsou jen obrázky. Na druhou stranu ale vzniklo spojení lidí, kteří se nikdy nepotkali, a které zase po pár dnech zmizelo, protože křída se ochodila a zašlapala. Když se nad tím zamyslíte, přesně takhle to chodí i v životě," dodává ke klipu frontman Honza Řičař.

Kapela původem z Hradce Králové o sobě dala poprvé vědět v loňském roce debutem In Songs About Her. Do povědomí fanoušků se dostaly zejména singly Sunshine a Give Me More.

 

POTPALTO HRAJÍ BEZ STŘECHY NAD HLAVOU I BEZ NÁSTROJŮ

Projekt dvou sousedů z Úval a hlavně výtečných instrumentalistů: kytaristy Oldy Krejčovse (Monkey Business. dříve např. Kollerband), který i zpívá, a bubeníka Marka Žežulky (Divokej Bill, ex Arakain); to je trio Potpalto. Na koncertech je totiž ještě doplňuje Michal Němec na baskytaru.

Sestava na sebe letos upozornila trackem Pusť psy. Jejich nový klip Přej kolem všem natočil renomovaný režisér Zdeněk Suchý. {vypnoutlink:Sunshine}


text: David Stoklas

 


 

Enter Shikari   Slipshod VID TOP

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít