TOP 6 videoklipů týdne (15.)

Vydáno 29.12.2014 | autor: redakce

Bring Me The Horizon v novém klipu vzpomínají na uplynulý rok, Totální nasazení se naladilo na pohádkovou vlnu, Luno vzdalo čest Depeche Mode, Majk Spirit se vymezuje proti haters. Nová videa ve vánočním čase dále představili Demi Lovato nebo Paulie Garand.

TOP 6 videoklipů týdne (15.) TOP 6 videoklipů týdne (15.)


Totalni nasazeni  o hvezdari a kometeTotalní nasazení - O hvězdáři a kometě


BRING ME THE HORIZON SI HRAJÍ S FANOUŠKY

Jakmile Bring Me The Horizon zveřejnili na internetu skladbu Back To The Future, začali fanoušci propadat euforii, že je zde opět nový song. Zklamání přišlo hned po prvních pár vteřinách, kdy zjistili, že jde pouze o zakamuflovanou píseň Drown. Jaká škoda.

Back To The Future je vzpomínkové video, v němž kapela rekapituluje uplynulé měsíce a ukazuje záběry ze zákulisí. Ke skladbě Drown, která záběry podkresluje, kapela natočila samostatný vizuál už na podzim. Bring Me The Horizon tak použili zajímavý způsob proma - "obalamutili" fanoušky, že vydali novou věc.

 

TOTÁLNÍ NASAZENÍ O INKVIZICI, LÁSCE A VESMÍRU

S časem Vánoc přichází i spousta pohádek se šťastným koncem. Punk-rocková skupina Totální nasazení nezůstala pozadu: přizvala si zpěvačku Martinu ze spřízněné party Deratizéři a společně nazpívali skladbu Hvězdář a kometa. V animovaném videoklipu je hvězdář, jenž objevil kometu, obviněn za nonkonformní názory a z hořící hranice ho může zachránit pouze jeho láska.


Nové album někdejších pankáčů ze Slaného s názvem Zbytečnákapela.cz je - co se týče žánrů - velice pestré. Zní zde jak přímočarý punk, uskákané skáčko, ale také flétny a banjo. Svůj prostor na desce dostala i vážná témata jako je lidská ignorace a hrdinství.

 

LUNO DALI AKUSTICKÝ HÁV DEPECHE MODE

Nahrávání akustického vinylu Luno nepřerušilo ani těhotenství zpěvačky Emy Brabcové. Kapela pro zpestření vlastní tvorby sáhla po písni Depeche Mode Never Let Me Down a výsledný cover dopadl skvěle: čistý koncentrát melancholie ve spojení dvou barev jako by krásně vystihl samotnou podstatu Luna.


Připravovaný vinyl by asi nevznikl bez podpory fanoušků, kteří prostřednictvím crowdfundingu přispěli na jeho realizaci. K rozhodnutí nahrát akustickou desku přišlo po dvou unplugged koncertech na začátku roku. "Ohlasy na obě akustická vystoupení byly veskrze až překvapivě pozitivní, tak jsme si řekli, že období těhotenství frontmanky Emy, které znamenalo koncertní pauzu, překleneme tímhle nahráváním," vysvětluje kapela. Mimochodem, Ema je od 22. prosince maminkou.

 

MAJK SPIRIT VE STYLU KANYEHO WESTA

Majk Spirit, známý svým volnomyšlenkářstvím, připravil k novému singlu Boh Jediný i zajímavý obrazový podklad. K písni, kde obhajuje svou tvorbu, vyřizuje si účty se svými haters a zdůrazňuje, že umělec má naprostou svobodu tvorby, se tato grafická vizualizace náramně hodí. Proč by taky ne. Jen Bůh ho dle jeho slov může soudit.


Singl Boh Jediný je upoutávkou na jeho připravované jarní album, které ponese název Y. Y jako generace, za jejíhož mluvčího se sebevědomě prohlásil. Nahrávka má být jedno velké poselství a výzva ke změně pro právě tuto současnou generaci.

 

ČERNOBÍLÁ INTIMITA DEMI LOVATO

Vánoční překvapení pro své fanoušky nachystala i Demi Lovato. Byl jím klip k emocionální písni Nightingale. Ukazuje jim svůj intimní svět a objímá je černobílou melancholií. Ve videoklipu si dokonce zahrál i jejé partner Wilmer Valderrama, se kterým si před zraky diváků vymění polibky.

Rok 2014, za který tak dojemně děkovala svým příznivcům na Twitteru, byl pro Demi Lovato vcelku hektický. Koncertovala v USA, objevila se i v Evropě a pomáhala při nahrávání desek svých známých jako např. Nick Jonas nebo Olly Murs.

 

PAULIE GARAND ŘÍDIT NEUMÍ

S vánoční nadílkou nezaostává ani rapper Paulie Garand. Ke skladbě Kvílení natočil velmi povedený příběh jednoho nešikovného řidiče. Podobný námět jsme mohli spatřit i u výše zmíněných kapely Bring Me The Horizon, kde nešťastníka po havárii pronásledují jeho vnitřní démoni. Do takových extrémů však Paulie nejde. Spokojí se s tím, že i on sám se bude podílet na záchraně.

Paulie Garand po spolupráci s Kenny Roughem vydal letos v březnu desku Molo, kde můžeme píseň Kvílení slyšet. Spolupráce těchto dvou aktivních členů labelu Ty Nikdy je očividně plodná. Z alba Molo vykrystalizovalo už šest videoklipů a tito dva pánové na příští rok chystají další studiovku. {vypnoutlink:E!E,SPS}

 

text: David Stoklas

 


Totalni nasazeni  o hvezdari a komete TOP

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít