TOP 5 videoklipů týdne (18.)

Vydáno 20.01.2015 | autor: redakce

Putování po Thajsku se 100°C, temná strana Michala Pelanta, děsivá lekce stalkingu z dílny The Wombats, varování před drogami od The Paranoid a vtipná photo-session metalistů The Agonist; to jsou nejlepší videoklipy tohoto týdne.

TOP 5 videoklipů týdne (18.) TOP 5 videoklipů týdne (18.)


the wombats  vid2015 fullThe Wombats - Greek Tragedy

 

 

MICHAL PELANT SI LIBUJE V TEMNOTĚ

Černobílý videoklip ke skladbě Geronimo je přímo esencí temnoty. O textovou stránku písně se postaral známý komik Lukáš Pavlásek a úspěšně ze sebe vypudil své zběsilé vnitřní démony, kteří se očividně vymkli jeho kontrole. Zdá se, jakoby se Michal Pelant podrobil několika sezení se samým panem temnot Marilynem Mansonem.

Michal Pelant je už mnoho let členem doprovodné kapely Davida Kollera. Poté, co se loni Koller věnoval šňůře s Lucií, měl Pelant dostatek času věnovat se nahrání svého debutového sólového alba Na Hraně.


NA CESTÁCH PO THAJSKU SE 100°C

Při současném sychravém počasí plném vlezlé mlhy je představa tropického ráje balzám na duši. Za ten se dá považovat nový klip kapely 100°C z Mariánských lázní. Vizuál ke skladbě Freaky Boys nás zavede až na samý dálný východ do země pohádkových mořských lagun, kořeněného jídla a drzých opic.


Jejich zatím poslední deska Freaky Boys vyšla v loňském roce po šestileté studiové odmlce. Jak moc jsou 100°C rozjívení chlapci, se mohou fanoušci přesvědčit 13. února, kdy kapela vystoupí - stejně jako Michal Pelant - v pražském klubu La Loca.

 

THE WOMBATS VE SPÁRECH ZHRZENÉ FANYNKY

Člověk se ne vždy zavděčí všem a o kapelách to platí dvojnásob, jak se skupina The Wombats sama přesvědčila ve videoklipu k singlu Greek Tragedy. Jako v každé správné řecké tragédii ani zde není nouze o spoustu mrtvých. Ubozí Vombati se dostali na seznam jedné ze svých fanynek, jejíž šílenou posedlost skvěle zahrála herečka April Pearson.

Skladba Greek Tragedy se objeví na jejich třetím albu Glitterbug, které oficiálně vyjde 6. dubna. Po jeho releasu plánuje kapela koncertní turné po rodné Velké Británii.


THE PARANOID NA VLNĚ PESIMISMU

Slovenští The Paranoid to nevidí moc světle. Svět jde do kytek, všechny zajímají jen prachy a naši strážní andělé na nás zvysoka kašlou. Píseň Ajeli spia doprovodili o videoklip z dílny českého režiséra Martina Smékala. Ona marnost a bezvýchodnost je zde emotivně symbolizována životem dívky závislé na drogách, které už zbývá jen jedna volba. Ta poslední.

Spolu s novým klipem The Paranoid zveřejnili termíny nadcházející šňůry po České a Slovenské republice, kde jim budou sekundovat krajané From Our Hands. "Anjeli spia Tour 2015 bude rozhodne naša najlepšia koncertná šnúra. Tí, ktorí ju navštívia, pochopia, prečo to hovorím. Každý koncert bude nadupaný a jedinečný," láká na turné frontman Igor Belaj.

 

METALOVÍ THE AGONIST JAKO TOPMODELKY

O tom, že metalisté nejsou vhodným objektem pro módního fotografa se přesvědčil i ten z videoklipu k Gates Of Horn And Ivory. Nakonec se stejně ukáže, že jim to nejvíc sluší v polorozpadlé místnosti a frontmanka svou neupraveností působí ještě zběsileji a povytahuje svůj řev na mocnou úroveň.

Kanadská kapela původem z Québecu prodělala minulý rok zásadní změnu v kádru. Po odchodu Alissy White-Gluz do švédské metalové skupiny Arch Enemy post zpěvačky převzala Vicky Psarakis. The Agonist letos vydají album Eye Of Providence, na kterém se opravdu ukáže, zdali se nová zpěvačka ujala.


text: David Stoklas

 


 

thewombats greektragedy TOP

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít