TOP 6 videoklipů týdne (20.)

Vydáno 02.02.2015 | autor: redakce

Jak vypadal uplynulý týden v prostředí hudebních klipů? Jaro Smejkal bojuje za práva homosexuálů, Body Count si koledují o péči psychiatrů, Chris Brochu na vlně pohody, Periphery odpalují mozky, slovenský objev Frequency koncertuje ve vlaku a Věc Makropulos si zase hraje se světly a neony.

TOP 6 videoklipů týdne (20.) TOP 6 videoklipů týdne (20.)


body count institutionalizedBody Count - Institutionalized


JARO SMEJKAL UKAZUJE SVĚT OČIMA GAYE

Veškeré své démony především z období dospívání, kdy musel čelit opakovaným útokům na svou sexuální orientaci, ze sebe vyhnal Jaro Smejkal skladbou Everlasting Love. Do klipu zakomponoval různé projevy lásky, aby tak dal vědět, že je úplně jedno, koho máte rádi.

O hudební doprovod se postaral Václav Jelínek z chlapecké kapely Lunetic. Jaro Smejkal se také stal jednou z tváří kampaně Hate Free - nenávist mi nesluší, která má jako hlavní cíl bojovat proti homofobii a proti nesnášenlivosti obecně, které je v dnešní společnosti přehršel.

 

BODY COUNT NEZVLÁDAJÍ SVŮJ HNĚV

Jsou maličkosti, které dokážou člověka vytočit až běda. Vy si chcete zahrát na Xboxu, ale vaše manželka má zrovna chuť se pomilovat. Zapomenete heslo na e-mail a oni vám pošlou nové. Na váš e-mail. Nebo si chcete vychutnat vepřový sendvič a v tu ránu vás začne otravovat fanatický vegan. No, nezabili byste to?


Skladba Body Count Institutionalized není jejich vlastní. Tuto píseň si půjčili od metalových kolegů ze Suicidal Tendencies a obměnili text, který řeší aktuální problémy. Body Count si letos zahrají před českým publikem. Společně s ikonou gangsta rapu Ice-T vystoupí 17. června v pražském Roxy.

 

FREQUENCY ZKOUŠEJÍ VE VLAKU

Namísto metronomu si slovenská kapela Frequency zvolila jako doprovod zvuk přejíždějícího vlaku přes koleje. Dali si záležet i na svém outfitu. Můžeme je vidět ve vojenských uniformách bývalé československé armády. I přes přítomnost uniforem je píseň svou atmosférou prostředí války naprosto cizí.

Slovenská indie-rocková kapela plánuje již letos v březnu prorazit se svým debutovým albem s názvem Bauhaus. Z připravovaného debutu již do světa vypustili videoklip k písni Red'O'Metry, kde se zase při hraní válejí po zemi.


PERIPHERY LÁMOU MOZKOVÉ ZÁVITY

Mimořádně složitý klip si nechala natočit americká metalová kapela Periphery. Režisér Wes Richardson zde použil motivy z filmů jako Boyhood, Predestination nebo Inception. Ve videoklipu vidíme různé životní etapy jednoho muže, který je momentálně v domácím vězení a rozpoznat realitu od té virtuální dá hodně zabrat.

Letos Periphery vydávají dlouho připravovaný projekt s názvem Juggernaut. Jedná se o dvojalbum složené z Juggernaut: Alpha a Juggernaut: Omega. Stejně jako výše zmínění Body Count, také Periphery letos navštíví Českou republiku: 14. března pražský klub Roxy.


VĚC MAKROPULOS POD UV SVĚTLEM

Kapele Věc Makropulos není experimentování cizí. Vizuál kde skladbě Nic se tu nehlo natočili pomalovaní fosforeskujícími barvami a ověnčeni provazy světélek. V této písni poukazují na zkostnatělost a sterilitu české hudební scény a sami proti tomu bojují svou extravagancí a naprostou nespoutaností projevu.


V loňském roce vydala tato pardubická multižánrová kapela svoje debutové album Hudba je krádež. Věc Makropulos staví svou image na floutkovství a přidrzlém vystupování, což by mohlo vyhnat kostlivce ze skříně české scény.


ESENCE POHODY CHRISE BROCHU

Není to super se ráno probudit vedle hezké slečny, domem provoněným kávou a poté si vyrazít jen tak hrát mezi kamarády. Klip ke skladbě What's Coming To You si neklade světoborné cíle. Písničkář Chris Brochu zde jen loudí úsměvy na tvářích diváku a nebývá než dodat, že se mu to daří.

Chrise Brochu budou znát především filmoví příznivci. Jeho stěžejní role byla v seriálu Upíří deníky. Hudbu má pouze jako bokovku, když zrovna nehoní upíry a vlkodlaky. Jako by mu nestačilo lámat dívčí srdce jako seriálová postava, a tak si vzal do ruky ještě kytaru.


text: David Stoklas

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít