TOP 6 videoklipů týdne (23.)

Vydáno 23.02.2015 | autor: redakce

Blur jako zmrzlináři, Fall Out Boy jako neúspěšní basketbalisti. Pete Doherty posílá do světa protidrogovou osvětu, Imodium lákají na akustické turné. Smrtislav rozhořel prapodivný táborák a s The Fialky zažijete den z pohledu pankáče. Tak vypadají nejzajímavější klipy uplynulého týdne.

TOP 6 videoklipů týdne (23.) TOP 6 videoklipů týdne (23.)


Smrtislav V noci se mi zdalo VID fullSmrtislav - V noci se mi zdálo

 

POCHUTNEJTE SI NA ZMRZLINĚ OD BLUR

Kapela Blur se rozhodla poskytnout nejen svým fanouškům jednoduchý "step by step" návod na lahodnou domácí zmrzlinu. Kulinářský motiv doprovází klip ke skladbě Go Out, kterou avizují nadcházející desku. Škoda, že titulky určili pro asijské fanoušky, ale nezoufejte - i kdyby se zmrzlina nepovedla, i samotný klip vám na tváři úsměv zaručeně vykouzlí.

Připravované album, které ponese název The Magic Whip, vyjde na konci dubna. Jejich zatím poslední deska Think Tank vyšla už před třinácti lety, jedna z posledních velkých akcí, kterou se mohou Blur pochlubit, je ceremoniál na konci letní olympiády v Londýně.

 

IMODIUM ZVOU NA AKUSTICKÉ TURNÉ

Jako pozvánka na nadcházející turné kapel Imodium a Zakázaný ovoce se dá považovat akustická nahrávka Haló pane. Ta pochází z poslední desky Imodia Valerie, kterou kapela nahrála se zpěvačkou Žanetou z kapely Nanosféra.


Imodium nejsou v akustických koncertech rozhodně žádní nováčci. Za zmínku určitě stojí jejich zavedené a úspěšné Bytové turné. Akustická šňůra čítá celkem 12 zastávek a vyvrcholí 3. dubna v Kladně.

 

FALL OUT BOY HRAJÍ BASKETBALL

Oproti svým předchozím vizuálům sází Fall Out Boy tentokrát na potrhlost a střelenost na úkor vážnosti. Jejich nový videoklip překypuje groteskností. S úžasnou lehkostí si ze sebe dělají legraci i poté, co je rozdrtí tým afroamerických basketbalistů. Hlavu si z toho vůbec nedělají a jsou spokojeni i s jedním bodem.


Aktuální deska American Beauty/American Psycho vyšla po dvou letech od jejich předchozí desky Save Rock and Roll. Kapela je od konce tvůrčí pauzy při chuti a sype ze sebe jedno album za druhým.

 

NETRADIČNÍ TÁBORÁK SE SMRTISLAVEM

Nově vzniklá kapela kolem baskytaristy Sunshine Tuzexe nepřestává bombardovat internet novým materiálem. Po skupině singlů přichází i s vizuálem k jednomu z nich. V klipu ke skladbě V noci se mi zdálo zavítáme k zvláštní seanci u táborového ohně, k němuž si spolu s Tuzexem přišla zazpívat podivnost sama.

Smrtislav nyní čeká jarní turné po boku další nové kapely Rituály, která se zformovala kolem bývalých členů A Banquet. Obě kapely sází na svůj mateřský jazyk, slyšet je můžete v Plzni (4.3.), Praze (5.3.), Brně (11.3.) a na Kladně (10.4.).

 

PETE DOHERTY ZPÍVÁ PRO AMY WINEHOUSE

Tentokrát to vypadá, že Doherty v Thajsku na svou drogovou závislost dočista zapomněl a stal se i bojovníkem proti nim. Nová skladba Flags of the Old Regime je věnována fondu Amy Winehouse, který se snaží o drogovou prevenci a pomoci již závislým.

Pete se mimo jiné vrátil do své mateřské kapely The Libertines a připojil se k nahrávání jejich třetího studiového alba. Teď už fanouškům nezbývá nic jiného než doufat, že Dohertyho drogy opět nedostanou.

 

STEJNÁ PÍSEŇ, PATNÁCTILETÉ THE FIALKY

Nový videoklip Stejná píseň odtajňuje další novinku z EP Stínadla, které za pár dní vyjde jako bonus k chystané best of kompilaci kapely The Fialky, jíž kapela slaví 15 let na scéně. Vydání desky je avizováno na březen. Další tři novinkové skladby kapela zveřejní během následujícího měsíce.

V klipu samotném prožijete jeden den s legendárním punkerem, skejťákem Jendou Peterkou. Ten se potkává nejen s členy Fialek, ale i s Rafanem z obchodu Lucky Hazzard, nebo barmanem Kořínkem v klubu Buben, kde pravidelně pouští desky.


text: David Stoklas, TZ

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít