TOP 8 videoklipů týdne (35.)

Vydáno 19.05.2015 | autor: redakce

Uplynulý týden bylo skutečně na co koukat. A nebyly to jen zápasy na hokejovém šampionátu; novými videoklipy k sobě přitáhli zaslouženou pozornost Ed Sheeran, Billy Idol, Editors, Of Monster and Men, Thom Artway, No Distance Paradise, VR/Nobody nebo Satisfucktion.

TOP 8 videoklipů týdne (35.) TOP 8 videoklipů týdne (35.)


Ed Sheeran  vid2015Ed Sheeran ve videoklipu Photograph


ED SHEERAN OTEVŘEL FOTOALBUM Z DĚTSTVÍ

Jedna z největších hvězd britské scény, písničkář Ed Sheeran, odtajnil svůj rodinný archiv a singl Photograph doprovodil o záběry z jeho raného dětství, výletů s rodinou či prvních nesmělých seznámení s piánem.


Ed Sheeran září na všech frontách. Ovládl letošní Brit Awards, odkud si odnesl ceny za album roku a britského sólového umělce. Sympatický zrzek se navíc před nedávnem představil i českému publiku, když dokázal jen s kytarou nadchnout vyprodanou Tipsport Arenu.

 

NO DISTANCE PARADISE V POHYBU

Olomoucká indie-rocková kapela si na videoklipu k singlu Ghost dala opravdu záležet, neboť jeho natáčení probíhalo takřka jeden rok. Členové kapely jsou zde vyobrazeni jako poutníci, kteří si razí cestu po různých místech - ať jde o pohádkový zasněžený les dýchající melancholií nebo opuštěné podzemní garáže.

No Distance Paradise připravují novou desku a lákají na ni právě singlem Ghost. Jejich debutové album Challenge Gravity sklidilo u fanoušků tak i kritiky velký úspěch a na této vlně chtějí zajisté pokračovat dále.

 

BILLY IDOL VE WESTERNOVÉM STYLU

Skladbu Save Me Now doprovodil Billy Idol velice silným příběhem, který dokonale koresponduje s jejím samotným názvem. Vydáváme se do vyprahlé kalifornské pouště, kde sledujeme putování mladého páru v ukradeném policejním voze. A jako deus ex machina zde vystupuje sám Billy Idol.


Zpěvák vydal loni na podzim své sedmé album Kings & Queens of the Underground, kde je se spolu s dalšími deseti i píseň Save Me Now.  Album produkoval Trevor Horn z již nefungující kapely The Buggles.

 

THOM ARTWAY HLEDÁ INSPIRACI

Možná jste o tomto mladém hudebníkovi prozatím neslyšeli, ale to se velice brzy změní, neboť jeho hvězda pomalu, ale jistě stoupá. Zpěvák působící pod pseudonymem Thow Artway by se mohl stát českým Benem Howardem.

Ke skladbě I Have No Inspiration si nechal od zpěváka Calm Season Adama Vopičky natočit i velmi povedený a hravý videoklip. Thoma objevil zakladatel serveru bandzone.cz Michal Novák a tento nález se opravdu povedl.

 

EDITORS POD NÁPOREM VZDUCHU

Editors skladbou No Harm předesílají novou desku a činí tak efektně, melancholicky a sugestivně. Nyní doplněna o velice zajímavě pojatý videoklip. Vystupují zde samotní členové kapely a jeden ze základních elementů - vzduch, který víří prach, jež nakonec britskou kapelu pohlcuje.


Práce na nové desce jsou v plném proudu a Editors ladí poslední detaily. Album si poprvé produkují sami a nahrávají ho ve studiu umístěném v drsné skotské vrchovině. Čeští fanoušci si je budou moci vychutnat 9. prosince v pražském klubu Roxy.

 

VR/NOBODY ZA KAMEROU

Vzestupy a pády jednoho slibně vyhlížejícího vztahu natočené na domácí video. Toto je ústředním motivem nového videoklipu dvojice VR/Nobody. Potemnělé elektronické zvuky vyždímají z gradujících záběrů z berlínských ulic veškeré pozitivno, kterého je v singlu Goodbye už tak poskrovnu.


Jejich debutové album Yet vyšlo 17. května a jeho release párty pojali VR/Nobody stejně alternativně jako svoji hudbu - večírek probíhal v atraktivních prostorech Žižkovského televizního vysílače.

 

SATISFUCKTION ŘEŽOU DO STRUN, CO TO JDE

Jihočeská metalová stálice představuje vizuál k jedné ze svých novinek. V něm si Satisfucktion na nic nehrají, pouze na své naleštěné kytary, se kterými se rozhodně nijak nemazlí. Song My Desire má velmi jednoduché poselství - přetrpět celý den, jen ať už si můžeme znovu zahrát to svoje.

Satisfucktion kromě koncertů připravují i novou desku. Její název a přesné datum vydání si však kapela prozatím nechává pro sebe.

 

OF MONSTER AND MEN TĚŽÍ DRAHOKAMY

Islandská skupina se v novém videoklipu opravdu vyřádila. Vizuál ke skladbě Crystals nemůže být o ničem jiném než o lesklých drahokamech. Všechno se třpytí, jasně září a vytváří tak snovou pohádkovou atmosféru.

Nová deska nesoucí název Beneath The Skin spatří světlo světa během pár týdnů, konkrétně 9. června.  Bude to jejich v pořadí druhý studiový počin. Natáčení probíhalo na jejich rodném Islandu, tak i na americké půdě v Los Angeles.


text: David Stoklas

 


Ed Sheeran  vid2015 TOP

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít