TOP 7 videoklipů týdne (37.)

Vydáno 02.06.2015 | autor: redakce

Anna K. upozorňuje na nebezpečí číhající v dětském světě, Sodoma Gomora maluje lidskou krví, Kato vzdává hold Janu Husovi, Mika opěvuje své oblíbené umělce. Novými klipy se pochlubili také Nicki Minaj, Rust2Dust se Zverinou, své přihodili i Champion Sound.

TOP 7 videoklipů týdne (37.) TOP 7 videoklipů týdne (37.)


sodoma gomora vid Chcipni fullSodoma Gomora ve videoklipu Chcípni!

 

ANNA K. O DĚTECH V NESNÁZÍCH

Zpěvačka Anna K., její partner Tomáš Vartecký a populární textař Ivan Hlas společně dali za vznik písni, která upozorňuje na to, že každé dítě se může kdykoliv dostat do těžké životní situace. V novém videoklipu je ztvárněno několik velice nepříjemných situací jako šikana, pedofilie či domácí násilí. Hlavní roli si zde zahrála Martina Preissová, závěrečnou výzvu namluvil herec Ivan Trojan.


Anna K. letos oslavila padesáté narozeniny a v létě ji budete moci vidět na festivalových pódiích. Mimo jiné vystoupí na Vysočina festu v Jihlavě, Vizovickém trnkobraní nebo festivalu Hrady.cz.

 

SODOMA GOMORA ROZJELA BYZNYS SE SMRTÍ

V novém videoklipu Chcípni! se pražské horrorcore duo Sodoma Gomora pustilo do vysoce výdělečného byznysu. Unášení a vraždění náhodných kolemjdoucích je jen prostředkem k vyššímu cíli. Tím je prodej uměleckých děl, která jsou namalována lidskou krví a za která inkasuje "Duo Sodomi" nemalé peníze.

Klip si opět režíroval sám Řezník, který k němu také napsal scénář. Jako komparz vystupuje několik známých osobností českého showbyznysu, mezi jinými tvůrce Prague Burlesque David Jahn nebo členové Vanessy Samir Hauser a Jakub Horák.

 

MIKA OPĚVUJE SLAVNÉ GAYE

Skladbou Good Guys chtěl zpěvák připomenout osobnosti, které ho provedly dospíváním. Zmiňuje se například o Andym Warholovi, Jamesi Deanovi nebo Jean Paulu Rimbaudovi. Píseň doprovodil i povedeným klipem. Nutno podotknout, že Mika sype z rukávu jeden klip za druhým a v našem výběru se v poslední době objevuje poněkolikáté.


Mikovi vyjde 16. června čtvrtá studiová deska, do jejíhož tracklistu se zařadila i píseň Good Guys. Navíc se blíží Mikovo vystoupení v České republice. Představí se na festivalu Colours of Ostrava, který proběhne od 16. do 19. července.

 

KATO VZDÁVÁ HOLD JANU HUSOVI

Letos uplyne šest set let od upálení českého reformátora Mistra Jana Husa a při této příležitost oslovila Česká televize tuzemské rappery, aby zhudebnili jeho myšlenky. Jedním z oslovených byl Kato z Prago Union, který se s tím popasoval po svém. Jeho skladba Díky mistře je vtipná a oslavuje nejen jeho nabodeníčka.

Další rappeři, kteří zrýmovali Husa, jsou Lipo, Bonus a Kyklos Galaktikos. Posuďte sami, která verze je nejlepší. Je zajímavé vidět, kolik středověký kazatel a reformátor přináší inspirace.

 

NICKI MINAJ VYZÝVÁ K PAŘBĚ

Nicki Minaj ve svém novém videoklipu, který vypustila vcelku neočekávaně, vybízí hlavně k zábavě. Tentokrát upustila od provokací a svůj slavný zadek se snažila udržet pevně v kalhotách. Výsledkem je tedy vcelku příjemný popový taneční videoklip, který má stimulovat pořádnou party náladu.


Skladba The Night Is Still Young je k nalezení na posledním albu The Pinkprint. Momentálně čeká zpěvačku americké turné, v červenci si odskočí zahrát i do Evropy: vystoupí například ve Francii či Finsku.

 

CHAMPION SOUND ZNÍ AŽ V JAPONSKU

Není zrovna obvyklé, aby česká kapela nějakým způsobem zavadila o zemi vycházejícího slunce. Skupině Champion Sound se to povedlo, neboť její skladbu No Half Steppin si vybrali YAK Films pro své nejnovější video. Ti jsou považování za dost možná nejlepší partu v této branži.

V rozdováděném a tanečním snímku zavítáme do japonské Okinawy za místní tanečnicí CAWA!!WINNERS, která ukáže, že jí české rytmy sedí. Klip byl natočen na jeden záběr pomocí dronu.

 

RUST2DUST A ZVERINA SPOJILI SÍLY

Jedním z hlavních impulzů pro dokončení skladby My vs. Oni je koncert Limp Bizkit v Bratislavě, kde se Rust2Dust se Zverinou postarají o roli předskokanů. Zverinovi jako rapperovi rozhodně není metal cizí. Sám říká, že vyrůstal v prostředí, kde se poslouchal rock a k hardcoru a další tvrdé hudbě má blízko.

Rust2Dust a Zverina spolu koncertují už takřka 2 roky. Vyvrcholením jejich spolupráce je právě koncert s kapelou Limp Bizkit, který proběhne 9. června v Bratislavě. Po této akci navíc zveřejní další společnou věc.


text: David Stoklas

 


sodoma gomora vid Chcipni TOP

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít