TOP 8 videoklipů týdne (38.)

Vydáno 09.06.2015 | autor: redakce

A přece se točí. Řeč je samozřejmě o aktuálních videoklipech uplynulého týdne. Povedené vizuály představili Calm Season, Maroon 5, Kabát, Klara, Owl City, Johny Newman nebo Bad Karma Boy.

TOP 8 videoklipů týdne (38.) TOP 8 videoklipů týdne (38.)


Calm Season - prazdny domyTerezie Kovalová v novém klipu Calm Season Prázdný domy


CALM SEASON NAZÍ A PŘÍRODNÍ

Duo složené z kytaristy Adama Vopičky a Terezie Kovalové připomíná svou loňskou desku Symboly velmi působivě. Díky jejich klipu se dostáváme do tajuplného lesa dýchajícím potemnělou atmosférou, která má nakonec za následek to, že se dvojice stane jeho součástí. Režie se ujal sám Adam Vopička.


Nejbližší šance, kdy bude možné kapelu vidět naživo, je až v srpnu. Calm Season vystoupí 8. srpna v Mohelnici na festivalu Fingers Up.


MAROON 5 SLOŽILI LETNÍ HIT

Jak nadchází čas bazénových party, spousta umělců sype z rukávu jeden letní hit za druhým. Pozadu nezůstali ani Maroon 5, kteří přišli se singlem This Summer's Gonna Hurt Like A Motherfucker. Už podle názvu je poznat, jak si nadcházející léto skupina představuje.

Letně laděnou skladbu doprovodili o záběry z šaten před koncertem, kde hned na začátku neohroženě ukáže frontman Adam Levine svoje potetované tělo včetně pozadí.

 

POHODOVÍ KABÁTI NAŽIVO

Turné k aktuální desce této české rockové stálice je v plném proudu a na svět přišla i první videodokumentace. Pohodově laděnou skladbu Western Boogie doprovází záběry z dosavadních zastávek a jedno je jasné: Kabát má na pódiu k rozdávání ještě kvanta energie.


Šňůra se pomalu a jistě převaluje do její druhé poloviny. Fanoušci mohou Pepu Vojtka a spol. ještě zastihnout Praze, Liberci, či v domovských Teplicích. Poslední zastávka bude 26. června v Pardubicích.

 

NA SNÍDANI S KLÁROU VYTISKOVOU

Asi hlavním impulzem k napsání skladby Home bylo u Kláry Vytiskovy aka KLARY narození dcery. Píseň Home je o rodině a respektu k ní. Videoklip s rodinnou atmosférou nepokulhává a domácí pohoda z něj přímo prýští. Vystupuje zde i Klářina sestra Tereza, která se pod pseudonymem Edna Green podílela i na samotné skladbě.

KLARA o rodinném životě prohlašuje: "Někdo si možná myslí, že neni cool, vracet se domů. Pro mě je ale moje rodina a moji kámoši právě to doma a sedět u velký večeře a vést řeči s lidma, který máte rádi, mi připadá zatraceně cool."

 

OWL CITY DNEM I NOCÍ NA PROCHÁZCE V LESE

Hudební projekt Adama Younga avizuje novou desku. Tentokrát na ní upozorňuje skladbou My Everything. Koncept vizuálního doprovodu pojal velmi jednoduše a nevymýšlel nic přehnaně složitého. Jen on a spousta stromů. Kam až nakonec dojde?

Album nesoucí název Mobile Orchestra vyjde 10. července a bude již páté v pořadí. Během května stíhal kromě příprav této desky i turné po jihovýchodní Asii. Na Filipínách si dokonce připravil koncert zdarma.

 

JOHN NEWMAN A JEHO RETRO FUNKY

Britský zpěvák jel za novým materiálem až na západní pobřeží USA. Píseň Come And Get It okořenil o černobílý videoklip s lehce retro atmosférou. Překvapivé je, že nezůstane pouze u dvou barev, ale najednou je z klipu regulérní barevný snímek plný krásných žen a starých sportovních aut.

John Newman plánuje navázat na obrovský úspěch své debutové desky Tribute, která vyšla před dvěma lety. Skladba Come And Get It se objeví na jeho připravovaném albu, které vyjde ještě tento rok.

 

RUDIMENTAL LAŠKUJÍ S BARVAMI

Čtveřice rytmických kouzelníků svůj nový videoklip pojala opravdu zajímavých způsobem. Můžeme vidět příslušníky několika věkových skupin, jejichž tváře jsou pomalované různými barvami. Jak samotná píseň graduje, tak se stupňuje i vážnost tématu – od malého dítěte až k tankům a bombám.

Rudimental letos potěší své příznivce druhým albem, které vyjde v polovině září a ponese název We The Generation. Rudimental se navíc objeví na letošním ročníku Colours of Ostrava.

 

BAD KARMA BOY JEDOU CESTOU NECESTOU, POLEM NEPOLEM

Ze svého druhého alba Údolia a kopce nabízejí bratislavští Bad Karma Boy druhý videoklip. Po vážnějším Dunaji připravili ve spolupráci s Viktorem Cickom oddechovku na léto. V barevném videu skladby Všetky cesty projíždí Juraj, Adela a Peter čtyři roční období a do příjemné melodie odzpívávají text.

Novým singlem oznamuje skupina také svou nadcházející festivalovou sezónu, během níž zavítá do Prahy na United Islands. Turné pak zakončí 14. srpna na Grape festivalu v Piešťanech.

 

text: David Stoklas

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít