TOP 8 videoklipů týdne (40.)

Vydáno 23.06.2015 | autor: redakce

Separ s Rytmusem brázdí Prahu, Poletíme? se smějí smrti a projekt Mateřská.com provádí životem matky. Nový materiál z připravovaných nahrávek dávají ochutnat Editors, Foals a Slayer. Novými klipy se v minulém týdnu pochlubili také Pavel Callta a Roísin Murphy.

TOP 8 videoklipů týdne (40.) TOP 8 videoklipů týdne (40.)


materska comProjekt Mateřská.com provádí v novém klipu životem matky

 

EDITORS MEZI ČERNOU A BÍLOU

Černobílá na sto způsobů není u kapely Editors nic neobvyklého. V novém, skoro osmiminutovém klipu k singlu Marching Orders však tyto dvě barvy tvoří dominantní roli. Kombinace hlubokého hlasu Toma Smithe, potemnělých elektronických tonů a poničený interiér tvoří dokonalou symbiózu.


Po dvou letech se Editors vrátí do České republiky. Vystoupí 9. prosince v pražské Roxy, kde představí nové album, které vzniká ve studiu situovaném v prostředí nelítostné skotské vrchoviny.


SEPAR A RYTMUS PAŘÍ V PRAZE

Hlavní město České republiky je vděčným tématem. Své o tom ví například uskupení PSH. Po jejich vzoru se slovenský rapper Separ rozhodl navštívit českou metropoli a ukázat svým fanouškům, kam rád chodí. Svou troškou do mlýna přispěl i jeho kolega Rytmus.

Skladbě Praha posloužil jako beat song Going Back To Cali od jedné z legend afroamerického rapu Biggieho Smallse. Sám Separ prohlásil, že mu chtěli vzdát poctu. Již ve čtvrtek 25. června vystoupí Separ na pražské Náplavce po boku Vladimira 518, Oriona nebo Hugo Toxxxe.


POLETÍME? SE VYSMÁLI SMRTI DO TVÁŘE

V novém animovaném videoklipu se kapela Poletíme? podívala na zoubek smrti. Nečekejte však nějakou ponurou a smutnou podívanou. Skladbou i jejím vizuálním zpracováním se s lehkostí vysmáli vší vážnosti, až má člověk pocit, že smrt je vlastně super součást života.


Frontman kapely Rudolf Brančovský napsal píseň Moje poslední vůle, která je k nalezení na loňské desce Turbošanson, pro svůj pohřeb. Prý proto, aby se pozůstalí mohli při posledním rozloučení alespoň trochu pousmát.


MATEŘSKÁ.COM PROVÁDÍ ŽIVOTEM MATKY

To, že mateřská dovolená je všechno jen ne právě dovolená, potvrdí snad každá matka. Duo dvou žen, které si říká Mateřská.com, o tom natočilo videoklip. V něm sledujeme matku, jako loutku svých dětí. Malé nezbedné potvůrky to mamince ale vůbec neulehčují a vidíme tak mateřské peklo v přímém přenosu.

Zpěvačky Bára Vaculíková a Leni Yellow shromažďují materiál na novou desku. Hodlají se věnovat tématům jako očkování, porody anebo lesní školky. Už podle zvolených témat je na co se těšit.


NELÍTOSTNÍ SLAYER LÁKAJÍ NA NOVÉ ALBUM

Šest let studiové odmlky přeruší thrash metalová stálice Slayer již po letních prázdninách. Po skladbách Implode a When the Stillness Comes vypouštejí do světa titulní píseň nové desky, která ponese název Repentless. Ta vyjde přesně 11. září.

Aktuálně vydanou skladbu doprovodili i vizuálně. Pro videoklip použili záběry ze studia, kde proběhlo nahrávání. Nové album bude první studiový počin od smrti kytaristy Jeffa Hannemana, který zemřel před dvěma lety následkem selhání jater.


PODIVNÁ DOMÁCNOST RÓÍSIN MURPHY

Irská zpěvačka Róisín Murphy si zrežírovala další videoklip. Tentokrát přišla na řadu skladba Evil Eyes z jejího nového alba. Chtěla natočit snímek, který se podobá současným popovým videoklipům, ale okořenila ho zvláštní podivností a černým humorem jí vlastním. Výsledkem je působivá podívaná z jedné neobyčejné domácnosti.


Róisín Murphy letos v květnu prolomila osmiletou studiovou přestávku a vydala desku s názvem Hairless Toys. Čeští příznivci se mohou těšit navíc na její živé vystoupení, které proběhne 14. listopadu v pražské Lucerně.


TERAPIE S PAVLEM CALLTOU

Mladý písničkář si ve videoklipu k jeho skladbě Terapeut zahrál dvojroli. Objeví se zde jako pacient i terapeut, který mu pomáhá. Scénář si jako vždy napsal Pavel sám. Klip má jednoduché poselství - mít se rád a v nejhorších chvílích být sám sobě terapeutem.

Na své debutové desce strávil Callta tři roky práce. Nese název Momenty a obsahuje všechny jeho dosavadní hity jako Zrzka, Mami nebo Neštěstí.


DIVOCÍ FOALS, ZBĚSILÝ PES A MALÁ DÍVKA

Britští Foals patří k těm kapelám, které si na videoklipech dávají obzvlášť záležet a podsouvají v něm různé jinotaje, jež mohou být interpretovány tisíci způsoby. Ten nejnovější okořenil skladbu What Went Down, která je podle frontmana Yannise Philippakise to nejdivočejší, co kdy složili.

Nové album je na cestě a světlo světa spatří 28. srpna. Ti nedočkaví si však mohou Foals užít už o čtrnáct dní dříve. Tato britská kapela vystoupí na slovenském Grape festivalu, který se bude konat 14. a 15. srpna na piešťanském letišti.


 

text: David Stoklas

 


 

materska com TOP

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít