VIDEO: The Libertines vydají desku po jedenácti letech. Předzvěstí je singl Gunga Din

Vydáno 03.07.2015 | autor: redakce

The Libertines jsou zpět! Britové vydají po dlouhých jedenácti letech nové album - nahrávky Anthems For Doomed Youth se fanoušci dočkají hned po prázdninách. První singl Gunga Din už ale mohou ochutnávat teď.

VIDEO: The Libertines vydají desku po jedenácti letech. Předzvěstí je singl Gunga Din VIDEO: The Libertines vydají desku po jedenácti letech. Předzvěstí je singl Gunga Din

 Takhle bude vypadat nové album The LibertinesPete Doherty je prý zase ve formě, The Libertines proto po jedenácti letech vydávají desku

Videoklip k singlu Gunga Din se natáčel v Thajsku a autentická nálada tamních nočních uliček jím prostupuje od začátku až do konce. A co je důležité - samotná písnička je zatraceně návyková.

Skupina, jejímiž hlavními tvářemi jsou Pete Doherty (ten se shodou okolností zrovna pohybuje v Česku díky pátečnímu vystoupení na Rock for People Europe v Plzni) a Carl Barât, se vrací po jedenácti letech. Comeback ohlásila už loni, na plody jejich obnovené spolupráce ale došlo až nyní.

Není žádným tajemstvím, že za dlouhou pauzu po dvou úspěšných albech Up The Bracker (2002) a The Libertines (2004) mohly hlavně Dohertyho životní peripetie a drogy. Nyní už je ale prý čistý a skupina minulý týden vystoupila i na gigantickém festivalu Glastonbury.

Novinka Anthems For Doomed Youth vyjde 4. září, nabídne dvanáct písniček a majitelům deluxe edice ještě čtyři bonusy. Co myslíte - bude z toho comeback roku, nebo už mají The Libertines to nejlepší za sebou?

text: Josef Martínek

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít