TOP 7 videoklipů týdne (44.)

Vydáno 21.07.2015 | autor: David Stoklas

Hudebníci - a tentokrát hlavně hudebnice -  ani uprostřed parného léta nelení a servírují novou dávku videoklipů. Carly Rae Jepsen ukazuje svůj cestovní deník, Marina And The Diamonds navštívila lunapark, Kimbra složila píseň o zlatě a Ciara dává na odiv svou sexy postavu. Novinkami se pochlubili i CHVRCHES, Nate Ruess z kapely Fun. nebo Little Boots.

TOP 7 videoklipů týdne (44.) TOP 7 videoklipů týdne (44.)

 

MARINA AND THE DIAMONDS 2015-fullMarina And The Diamonds se v prosinci představí v Praze


MARINA AND THE DIAMONDS V LUNAPARKU

Marina Diamandis aka Marina And The Diamonds se vrátila do dětských let a užívá si atrakcí lunaparku. Vše je krásné, pozitivní až přesládlé. Nechybí pestré barvy, cukrová vata, nablýskané kolotoče ani všudypřítomné ovoce, které připomíná její aktuální desku Froot.

 

V rámci dvacátých narozenin pražského Lucerna Music Baru bude Marina And The Diamonds patřit k dvaceti umělcům, kteří během podzimu v tomto klubu vystoupí. Koncert proběhne 11. prosince.


CARLY RAE JEPSEN NA CESTÁCH

Hudební hvězdy nemusí v létě nutně cestovat jen v tourbusech a dodávkách po festivalech. Kanadská zpěvačka Carly Rae Jepsen se v novém klipu ke skladbě Run Away With Me podívala do nejslavnějších světových metropolí. Je libo Eiffelovku, Times Square nebo tepající ulice Tokia?

Carly Rae Jepsen vydá novou desku s názvem Emotion 21. srpna. Fanoušci v Japonsku si ji však mohou koupit už nyní, neboť tam vyšla už v červnu. Emotion je její třetí řadovka, ta předchozí, jež se jmenovala Kiss, slavila velký úspěch díky hitu Call Me Maybe.


KIMBRA TĚŽÍ ZLATO

Novozélandská zpěvačka Kimbra představila velice působivý surrealistický snímek. Skladbu Goldmine ověnčila klipem plným podivných záběrů a zajímavých animací. Píseň pojednává o procesu výroby zlata. Nejprve musí projít tvrdou zkouškou pod nelítostným plamenem, než se ukáže jeho pravá tvář. Něco podobného známe i u lidí.

Píseň Goldmine pochází z loňského alba The Golden Echo, které časopis Rolling Stone zařadil mezi dvacet nejlepších popových desek roku. Kimbra momentálně koncertuje v jihovýchodní Asii, konkrétně v Indonésii a Singapuru.


MISS MOKRÉ TRIČKO CIARA

Ciara se nebojí ukázat své ladné křivky, v novém videoklipu proto vidíme i sexy pózy v provokativních outfitech. Záběry na zpěvačku v bazénu střídají svůdné pohyby v prádle, za které by se nemusela stydět žádná gogo-tanečnice. Téma není nijak hluboké, ale občas není nad krásu jednoduchosti.

Život Ciary je poslední dobou poměrně pestrý. Začala si románek s quaterbackem Seattle Seahawks, zatímco vychovává roční dítě s rapperem známým pod jménem Future. Bulvár má díky tomu nové téma.


NOVÁ DESKA CHVRCHES NA OBZORU

Skotská synthpopová trojice udělala zprávou o nové desce zajisté obrovskou radost všem faonuškům popu. Prvním singlem z plánovaného alba je skladba Leave A Trace. Druhá studiová nahrávka ponese název Every Open Eye a vyjde 25. září, dva roky po debutu The Bones Of What You Believe.

Kapela plánuje použít méně nástrojů a chce klást velký důraz na jednoduchost a údernost. Jeden z tria, Martin Doherty, řekl, že většina skladeb například takového Michaela Jacksona je založena na jasné souhře - dobrá basa, bicí a zpěv. Přesně toho chtějí CHVRCHES na novém albu dosáhnout.


TANEČNÍ KREACE V KANCLU S LITTLE BOOTS

Britská elektropopová zpěvačka Victoria Christina Hesketh je známá především pod uměleckým jménem Little Boots. Její nová skladba No Pressure je dokonalou exkurzí do osmdesátých let – úsvitu diskoték. Píseň byla doplněna i o videoklip z prostředí zdánlivě nudné kanceláře, kde se i v pracovní době najde čas na ztřeštěný tanec.

Little Boots vydala nedávno třetí album s názvem Working Girl. Její skladby znají především milovníci seriálů. Objevily se například v sériích Skins, Victoria Secret nebo Upíří deníky.


NATE RUESS PŘEDSTAVUJE POCHOD PLNÝ SKVĚLÉ NÁLADY

Americký zpěvák a skladatel Nate Ruess se postavil do čela slavnostního průvodu, který čiší pozitivnem a dobrou náladou. Ani silný déšť nemá šanci pochroumat radostné úsměvy mažoretkám a bubeníkům.

Nate Ruess vydal minulý měsíc své debutové album Grand Romantic, skladba Great Big Storm je k nalezení právě na něm. Zpěváka bude většina posluchačů znát spíše jako frontmana indie kapely Fun. nebo díky duetu Just Give Me A Reason s Pink.

 

text: David Stoklas


 

MARINA AND THE DIAMONDS 2015-top

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít