TOP 7 videoklipů týdne (52.)

Vydáno 15.09.2015 | autor: David Stoklas

Také druhý zářijový týden byl plný skvělých klipů. Na co se podívat tentokrát? Lipo si libuje v melancholii, Radůza se věnuje válečným strastem, Bryan Adams se obul do černobílé a Rudimental sledují osudy utečenců. Ani Ben Cristovao, John Grant a Sabina Ludányiová nezůstali pozadu.

TOP 7 videoklipů týdne (52.) TOP 7 videoklipů týdne (52.)

JOHN GRANT 2015 KLIP FULLV novém klipu Johna Granta zavítáme do sauny plné gayů

 

RADŮZA O UTRPENÍ BĚHEM VÁLEK

Písničkářka Radůza doprovodila posmutnělou baladu Madeleine snímkem, který ji díky retro sépii utápí ještě více do melancholie. Ústřední motiv písně je dopis vojáka z fronty první světové války pro jeho milou, která na něj čeká a prostřednictvím jeho vzkazu sdílí jeho utrpení s ním.

Při příležitosti sedmdesáti let od konce druhé světové války vydala Radůza v květnu desku Marathon – příběh běžce. Každá ze skladeb se věnuje určitému období lidských dějin a řeší to nejstrašnější z nich – válečné konflikty od bitvy mezi Řeky a Peršany u Marathonu až po boje během druhé světové války v Evropě.

 

LIPO V OBJETÍ NOČNÍ PRAHY

Rapper Lipo se ponořil do melancholie a v novém klipu se rozhodl pro procházku noční Prahou. Poprvé přenechal režisérské žezlo někomu jinému. Snímek režíroval zkušený Tomáš Kasal. Loňská deska už poskytla materiál celkem pro pět videoklipů. Zdá se, že Lipo chytil vizuální slinu.

Ti z řad Lipových fanoušků, kteří doufali v podzimní koncerty, mohou jásat. Rapper se představí například 26. září na festivalu Mezi Ploty, 3. října ve Vysokém Mýtě, 20. října v pražském klubu La Loca nebo o den později v Plzni.

 

DENÍČEK BENA CRISTOVAA Z JAPONSKÉ DOVOLENÉ

K songu Instagram pořídil Ben video na své dovolené v zemi vycházejícího slunce. Skladba, která je mnohými považována za jednu z jeho nejlepších, tak dostala povedený vizuální kabátek. Nad jeho tvorbou dohlížel známý režisér Tomáš Kasal.

Ben Cristovao láká své fanoušky na nadcházející koncertní šňůru. Ta bude probíhat během letošního listopadu a prosince a objede celou republiku. Krom toho je v plánu i nová deska, na které právě Ben intenzivně pracuje.

 

RUDIMENTAL UKAZUJÍ SILNÝ PŘÍBĚH UTEČENCŮ

Mimořádně silný a emotivní příběh má nový klip z dílny elektronické skupiny Rudimental. Sledujeme v něm osud jedné mexické rodiny, která se rozhodne vydat na strastiplnou pouť za lepším životem. Hrané scény jsou doplněny i o autentické záběry ze skutečnosti, jež sugestivně ukazují, čím si musejí utečenci projít.

Singl I Will For Love je ukázkou z nadcházející desky We The Generation. Ta vyjde 2. října. Nová skladba je mimo jiné věnována všem uprchlíkům, kteří prchají před nebezpečím a touží po klidu a lepším životě pro sebe a svou rodinu.

 

BRYAN ADAMS SI DO KLIPU PŘIZVAL ZPĚVÁKA Z HURTS

Kanadský rockový zpěvák už na krku nějaký ten rok má, a proto nechtěl zůstat v novém klipu sám. Ústřední roli si zahráli Theo Hutchkraft z dua Hurts se známou herečku Helenu Bonham Carter, kterou můžete znát například díky roli Belatrix ze série Harry Potter. Výsledek určitě stojí za to!

Bryan Adams doposud vydal dvanáct studiových desek. Toto číslo se však rozhodl ještě rozšířit, již v polovině příštího měsíce se můžeme dočkat nahrávky třinácté. Bude se jmenovat Get Up!

 

PROCHÁZKA JOHNA GRANTA SE PĚKNĚ ZVRHNE

Zpěvák John Grant se rozhodl své fanoušky pořádně poškádlit. Nový klip, který doprovází song Disappointing, vypadá zprvu nevinně. Nakonec však skončíme v sauně plné obnažených mužských těl. John Grant se za svou homosexualitu rozhodně nestydí.

Grantova třetí sólovka již zběsile klepe na dveře. Grey Tickles, Black Pressure oficiálně vyjde 2. října. Johnovi učarovala severská kultura. Momentálně žije na Islandu, kde natočil svou předchozí desku. Na té spolupracoval s tamními elektronickými mágy Gus Gus.

 

SABINA LUDÁNYIOVÁ O NAHOTĚ MYŠLENEK

Sabině a její kapele se povedl napsat vskutku povedený singl. Ten je nově doplněn i o vizuál, kde si kromě samotné zpěvačky zahrála Lucie Hromasová. Skladba Nahá dala název i nové desce, která se svého křtu dočká 25. září v Malostranské besedě.

Album má neobvyklý koncept. Podílelo se na ní několik hudebníků, kteří se vzájemně nikdy neviděli. Nechybí mezi nimi např. ani kytarista Kryštof Evžen Hofmann. Každý z muzikantů samostatně nahrál svůj part, který pak odeslal, a následně se vše dalo dohromady v rapotickém studiu Jana Říhy.

 

text: David Stoklas


BRYAN ADAMS 2015 KLIP TOP

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít