VIDEO: Majk Spirit je teď Zbojník. Pomáhají mu Richard Müller či Peter Lipa

Vydáno 28.09.2015 | autor: redakce

Do nového videoklipu k projektu Y si Majk Spirit pozval hvězdy slovenské hudební scény: účinkují Richard Müller, Peter Lipa, Robo Grigorov, Marek Rakovický z kapely Lavagance, Robert "Jury" Jurányi ze skupiny Konflikt a Martin "Maxo" Šrámek, který je zároven producetem skladby.

VIDEO: Majk Spirit je teď Zbojník. Pomáhají mu Richard Müller či Peter Lipa VIDEO: Majk Spirit je teď Zbojník. Pomáhají mu Richard Müller či Peter Lipa

Majk Spirit Zbojník 5Majk Spirit a Richard Müller v novém videoklipu Zbojník


Klip se natáčel v půvabném prostředí slovenských a polských velehor, jsou v něm dokonce k vidění záběry z připravovaného filmu Tatry, nový príbeh. Autorem videa je Michal Nemtuda. Mnohdy se natáčelo v extrémních výškách i v jeskyni.

"Napadlo nás pozvat 'zbojníky' hudebního průmyslu ze všech žánrů. Lidi, kteří si šli za svým, nepřizpůsobili se trendům a byznysu, vyšlapali si vlastní cestu," vysvětluje Spirit. Ve videu tak vystupují legendy slovenské hudby. Obzvlášť prý Majka potěšil Richard Müller. "Velmi si ho vážím. Všichni víme, co tento člověk znamená pro českou a slovenskou kulturu," uvádí jeden z nejúspěšnějších slovenských umělců současnosti.

Píseň vyšla v rámci projektu Y, který zahrnuje dvě alba - Y Black a Y White. Spirit se na obou deskách pokouší mluvit za takzvanou generaci Y. Předchozí klipy z éry Y slavily velký úspěch, k dnešnímu dni mají dohromady skoro 20 milionů zhlédnutí.

Čeští fanoušci mohou Majka Spirita vidět 20. listopadu v pražském klubu SaSaZu nebo o den později v brněnském Sono Centru.

tz, jm

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít