Prague Conspiracy interview: Euforie, plány, dřina a mejdany

Vydáno 11.07.2012 | autor: redakce

V pátek 13. července se na letišti Čápův Dvůr v Táboře rozběhne již osmý ročník žánrového festivalu Mighty Sounds. Ačkoliv si organizátoři zakládají na tom, že množství zahraničních kapel převažuje nad českými, pár tuzemských interpretů se v programu přece jen objeví. Mezi nimi i Prague Conspiracy, jejichž zpěvačka Aneta Galisová v rozhovoru prozradila, co je u nich nového.

Prague Conspiracy interview: Euforie, plány, dřina a mejdany Prague Conspiracy interview: Euforie, plány, dřina a mejdany


389836_10150506513227474_818490022_nAneto, v kapele jsi benjamínek, přidala ses k ní teprve před pár měsíci. Dávají ti to kluci „vyžrat“, nebo se o tebe naopak starají?
Benjamínek z časového hlediska sice jsem, ale jediné, co mám za tu dobu vyžrané, jsou špeky z těch všemožných baget, klobás a hambáčů (smích). V kapele jsme si všichni rovni, takže fajn.

Jak dlouho ti trvalo, než sis na kapelu zvykla, bylo to od prvního okamžiku?
Vzali jsme to šmahem: očekávání, euforie, plány, realita, dřina. Zvykla jsem si vcelku rychle, jak na kapelu, tak na kluky a na Prahu vůbec. Někdy je to sranda a radost, někdy naopak dřina a odříkání, nicméně už bych neměnila.

Jsi jediná holka v partě, jaké to má výhody a nevýhody?
Haha, no třeba nemusím tahat cajky a místo toho se můžu někde vykecávat a pózovat. Jinak to moc neřeším. Vždycky jsem byla v kapele jediná holka. Jsem asi už zvyklá na maskulinní prostředí a nemám problém držet tempo.

DSC_6188Jakou nejšílenější historku jsi zatím s klukama zažila?
Celý to naše fungování je jedna šílená historka, od začátku do teď, a myslím, že pár magorovin se ještě stane. Dětem to asi úplně do detailu vyprávět nebudu (smích).

Na postu zpěvačky jsi nahradila Marianu, stává se ti, že tě srovnávají?
Samozřejmě, že ze začátku se ozývaly různé zlohlasy, ale to je vždycky, když lidem vezmete něco, na co jsou zvyklí, ať už je to dobrý nebo špatný. Časem se nám fanoušci vytříbili, někteří s brbláním odešli, někteří zůstali. Teď makáme na tom, aby přicházeli noví.

S jakými se obecně setkáváš reakcemi?
Ohlasy jsou veskrze pozitivní. Na koncertech se vyžívám v komunikaci s lidmi a snažím se jim předat dobrý pocit, pocit, že jsou na správném místě, což si myslím, že lidi ocení. Ještě se mi nestalo, že by za mnou někdo přišel a řekl, že to stálo za hovno. Od toho tu totiž máme ty internety, kde se naopak dozvídám jiné zajímavé názory, třeba, že kozy hudbu nedělaj  (smích).

318559_10150412982522474_354460802473_10211355_332262162_n 535865_10150805612487474_325681191_n


Nemůžu se nezeptat – ještě v soutěži Česko hledá Superstar o tobě kolovaly historky, že nemáš problém s odhalováním. Oblažíš občas fanoušky na koncertě?
Haha, bulvár je vůbec zajímavý výmysl! Tuhle jsem jela okolo Ringieru a představovala si, jak na tu budovu dopadá bomba, pěkně ve slowmotionu… Ne, vážně, v bulváru žijou jména svým vlastním životem a to není fér. Já měla to „štěstí“, že v době, kdy jsem se pohybovala v téhle soutěži, někde objevili fotky z mejdanu, kde jsem ukázala přednosti a taky objevili akty, které jsem nafotila s Adolfem Zíkou, no a už ze mě byla svlíkací panenka. Zálibu ve svlékání na veřejnosti nemám, takže prsouchtivé fanoušky zklamu. A je dost možné, že místo prsou na našich koncertech uvidí úplně jiné části těla jiných členů kapely (smích).

A co takhle nějaký duet s Radkem Škarohlídem z Hentai Corporation?
Zajímavá asociace na obnažování. Náš duet by byl mocnářský!

381572_10150524454707474_725071073_nJeště před tvým příchodem se kluci zbavili Ska v názvu Prague Ska Conspiracy, a také dechové sekce, což samozřejmě vedlo ke změně stylu. Sedí ti tvorba kapely takhle víc?
Skáčko bylo vypuštěno ze jména a částečně z repertoáru už dva roky před mým příchodem. Kluci chtěli dělat to, co je opravdu ze srdce baví. Na to má kapela svaté právo, nutno podotknout, jak již řekl Kubák, nebylo by nic jednoduššího, než pokračovat v úspěšné kariéře zajeté ska kapely. Mým příchodem se tato pomyslná čára překročila nadobro. Mám ráda ska, ale ještě radši mám nabroušený kytarky! Btw - Na ska jsme nezanevřeli úplně, pár věcí v tomto rytmu se na koncertech stále objevuje. Inu, i zarytý vinař si dá občas pivo (smích).

Momentálně chystáte novou desku, co od ní můžeme očekávat?
Deska se začala nahrávat už před třemi měsíci na Svárově pod dohledem Lukáše Martínka, takže „spodky“ už jsou hotové, teď se čeká na mě. Byla jsem nějakou dobu out, kvůli hlasové indispozici (zpěváci a zpěvačky, choďte někam na hodiny, saprlote!), pracuju na tom, lepší se to a už máme nahrané vokály pro první pesničku.  Očekávat můžete dvanáct vlastních pecek s nádechem poctivého osmdesátkového rocku.

Kdy vlastně vyjde a chystáte nějaký křest?
Reálně vydání desky odhaduji na zimu 2012 a křest? Tak určitěěě!

Už za pár dní vystoupíte na Mighty Sounds, o němž tvrdíte, že je to váš nejoblíbenější festival. Jak vypadá taková party na fesťáku s Prague Conspiracy?
No, tak Kubák bude tradičně v trenkách lítat po areálu a řešit všechno se všema, Matěj bude poskakovat okolo Božkovský knajpy, já budu veledůležitě rozvěšovat bannery a jezdit na kole s vysílačkou, Krleš bude zvedat obočí na brigoše u stageí a Čiko bude balit kočky (smích). Bráno s nadsázkou.  Mighty je pro nás nej, protože jsme do něj již dlouho vnitřně zainteresovaní, pracujeme s kámošema, potkáváme se s kámošema, popíjíme budvárek a posloucháme kapely, co máme nejradši.  Všichni návštěvníci jistě potvrdí, že atmosféra na Mighty je prostě nezaměnitelná!

Chystáš se během Mighty na nějaké konkrétní kapely? Co bys doporučila?
Doufám, že stihnu ještě něco kromě našeho koncertu (Cool stage, 23:15, pátek). Je tam hodně kapel, co mám fakt ráda, tím pádem doporučuji. Tak teď mi kanou na mysl třeba Picturebooks, Crimson Ghosts, Alborosie, Buster Shuffle, Carburators, Inner Circle, Peakocks, Meteors, Street Dogs, Rat City Riot, Shogun Tokugawa, Hentai Corporation, Sonic Boom Six, Moonshine Howlers atd atd atd. Milion!

Kde vás fanoušci ještě můžou během léta vystopovat?
Hrajeme teď každý víkend, výjimkou nejsou dvojáky i trojáky, takže, kdo chce, určitě si nás najde. Aktualizovaný seznam koncertů je na našich stránkách a hodně informací servírujeme na facebooku.

Nějaký vzkaz pro ty, co se chystají na Mighty?
May the force be with you!



text: Marta Pušová, foto: Vojta Florián, archiv kapely


Kopie (2) - 535865_10150805612487474_325681191_n

 

zavřít